Kedves Olvasók!
Gasztronómiai játékra hívok mindenkit itt a Tyúkudvarban!
A nyár az az évszak, amikor a baromfitartó bővelkedik tojásban, húsban.
Ha szeretsz főzni, ha nem, de azért van egy tuti jó recepted, akkor ne habozz, küldd el a tyukudvarblog@gmail.com címre! Lehet bonyolult, lehet egyszerű, teljesen mindegy, az a lényeg, hogy a tyúktartó társak jó hasznát vegyék, amikor eltanácstalanodnak, hogy mit készítsenek a rengeteg tojásból, illetve finom, ízletes húsú állatkájukból!
Egy kitétel van, az étel készüljön valamiféle baromfiból, vagy tojásból. Illetve, ha valaki nagyon kreatív, akkor az is elég, ha az elkészített étel egy baromfira hasonlít...
Magam nem vagyok nagy szakács, ezért őszinte izgalommal, figyelem és várom az írásaitokat, receptjeiteket. Gondolom nem leszek egyedül, biztos más is ismeri azt, amikor otthon feltesszük a kérdést: -Na, mit főzzek holnap? Válasz: -Mindegy! (tehát nem elég, hogy én főzöm, de még találjam is ki.)
Kedvcsinálónak itt egy hír, amit még korábban olvastam a Múlt-kor történelmi portálon:
Megtalálták a legrégebbi európai szakácskönyvet
Az 1140-ben keletkezett kéziratban olvasható receptek egy mai előkelő étteremben is jól szerepelnének. A fentebb olvasható cikkben pedig mit gondoltok, milyen recept olvasható, csak nem egy tyúkos?
"A téli időszakra ajánlott főtt tyúkot fokhagymával, borssal és zsályával fűszerezve ajánlja a kilenc évszázados recept: a gyömbérrel tartósított tyúkhúst tiszta vízzel (ezt külön kihangsúlyozza) kell lemosni, majd hosszában kis szeletekre feldarabolni. Ezt követően az előre elkészített fűszeres, mézes mártásban kell megforgatni, forró vízben megfőzni, s ismét mézes mártásba tenni, majd egy éjszaka és egy nappal elmúltával már fogyasztható is."
Várom a recepteket (mindannyiunk érdekében)!
Rosa Rugosa