Felhívás! Ólak, használati tárgyak újrahasznosított anyagokból
2017. január 13. írta: Rosa Rugosa

Felhívás! Ólak, használati tárgyak újrahasznosított anyagokból

Újrahasznosítás, fenntartható fejlődés, környezettudatos gondolkodás. Szép szavak, sokszor tartalom nélkül, nagyon sokszor értelmes tartalommal. A kedvencem, amikor szemétből készítünk újabb szemetet, létrehozunk egy teljesen értelmetlen tárgyat, csak hogy a pet palackot ne kidobjuk, hanem legyen belőle valami értelmetlen haszontalanság. Mittudomén, szalvétagyűrű, vagy menyasszonyi tiara és sorolhatnám. Ne vegye senki magára, én is csináltam már ilyeneket. 

Óvodában, iskolában ezeknek nagy divatja van. Sokszor azonban több egyéb és drágább dolgot használunk fel egy új darab elkészítésénél (a gombhoz vesszük a kabátot), ilyenkor nagy jóindulatunkban lehet, hogy inkább szennyeztük a környezetet, mint javítottunk az állapotán. Szerintem ez sokszor kelti az emberekben azt a téves nézetet, hogy valami jót tettek, holott újabb szemetet gyártottak.

Ezzel együtt arra bíztatok most minden kedves olvasót, hogy próbáljunk meg újrahasznosítani tyúkudvar témakörben. Mi nagyon leleményesek vagyunk ebben a sufniépítkezésben. Visszagondolva gyerekkoromra, a mi városunkban szinte minden tömbházlakónak volt hobbikertje. Ott az épületek nagy többsége hulladékból készült. Ebből-abból, amit az emberek "be tudtak szerezni". Egy csille minden rendes kiskertben állt, vízgyűjtőként funkcionálva, szépen lefestve, ahogy kell. 

 

Most arra kérnélek benneteket, küldjetek ötleteket, képeket olyan a tyúkudvarban használatos dolgokról, amelyek valamilyen tárgy, anyag újrahasznosítása során kaptak új funkciót.

Emlékezzünk a korábbi újrahasznosítókra!

Kerti budi, raklap, tyúkól   Kimustrált bútorokból   Lottózóból tyúkhotel   Tyúkól az újrahasznosítás jegyében   Fura tyúkólak

Én is jelentkezem majd néhány ötletadó poszttal a továbbiakban,

most jöjjön néhány gondolatébresztő kép:

Fűgyűjtő tojóládák

Itató PET palackból

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr2012122237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása