Araucana kiscsibéim - nevelés kotlós nélkül
2014. május 23. írta: Rosa Rugosa

Araucana kiscsibéim - nevelés kotlós nélkül

Bevallom, a szép kék színű tojások engem is lázba hoztak, így találkoztunk végül személyesen is a Chikambria Farm tulajdonosával, ahol ezekhez a gyönyörű kiscsibékhez jutottam. Igazán paradicsomi környezetben, békében és boldogságban nevelkednek ott a tyúkok. Araucana, a türkiz tojást tojó tyúk - Tyúkfajták, írjatok Ti! - 1 rész

Végül őket választottam:

ara1.jpg

Egy papírdobozban szállítottam őket a kocsi első ülésén, szegények, bár igyekeztem normálisan vezetni, mire az M0-ra kiértünk, teljesen kidőltek a kanyarokban való egyensúlyozástól. Aztán amikor végre egyenletes ltt az út, elterültek a meleg autóban és elaludtak. Olyan édesen aludtak én meg majdnem hőgutát kaptam, de az ablakot nem húzhattam le, a klíma sem lett volna jó ötlet, annyira látszott rajtuk, milyen jó ez a meleg...

ara7.jpg

ara10.jpg

ara8.jpg

ara9.jpg

Első nap betettem őket a hálószobánkba.éjszakára, úgy sem bírtam volna ki, hogy ne füleljek. Reggel teljesen úgy csipogtak, mint ha a fecskéket hallottuk volna.

ara11.jpg

Több mint egy hétig bent voltak a lakás raktározós részében, aztán kitettük őket az udvarba. A régi óriási tojóládából (amiben tavaly kotlós ült) most csibenevelő lett egy kis kifutóval.

Tavaly ilyen volt:

Most ilyen lett (van bent lámpa):

ara4.jpg

A kicsik 2 hetesen pedig ilyenek:

ara6.jpg

ara5.jpg

ara2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr756146755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chickambria 2014.05.27. 06:28:56

Gyönyörűek! Köszönöm a híreket!
Tin-Tin

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2014.05.27. 07:21:21

@Chickambria: Most kelnek a kotlós alatt a kis kék tojások is. :)

Chickambria 2014.05.31. 21:19:28

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány csibe kelt ki a kotlós alatt?
süti beállítások módosítása