Reklámok és jó tanácsok a múltból - tél!
2012. december 18. írta: Rosa Rugosa

Reklámok és jó tanácsok a múltból - tél!

Könyveket keresgéltem -nem tyúkosat-, amikor elém került két kiadvány. Az egyiket már korábban is láttam és most úgy gondoltam, ki más venne meg egy ilyet, mint én, aki a tyúkokról írkálok? Nos ez a Futor naptár. Semmi extra, pár lapos füzetecske. Minden hónapra szolgál néhány jó tanáccsal, nem mellékesen emlékeztetve minket, hogy melyik cég naptárát olvassuk és ennek a cégnek a termékét véletlenül se felejtsük el adagolni jószágainknak.

DSCN1440.JPG

DSCN1443.JPG

A szöveg olvashatóbb változatban:

szöveg.JPG

Ugye, hogy nincs új a nap alatt? Szinte bájosan rábeszélő, annyira érezhető benne a múlt szava, a régi életmód és stílus. Még kicsit kuncogunk is a majdnem gyermekien naív és átlátszó rábeszélés olvastán.

Pedig gondoljuk csak végig, a világ megváltozott, mi is megváltoztunk, a reklámok is. Beeszik magunkat a fejünkbe és egy idő után tényleg elhisszük, akár akarjuk, akár nem, hogy igen, ez meg ez nagyon fontos, e nélkül nincs boldog és egészséges tyúk a világban...

Vajon képesek vagyunk kiszűrni, hogy mi az, ami tényleg fontos és mi az, amivel leginkább a lelki békénket vesszük meg (már ha megvesszük).

Nos hozzácsapódott a Futor naptárhoz még egy reklámanyag. Nickler és Társa füzetkéje. Ők keltetőgépeket forgalmaztak, egyenlőre nem sikerült kiderítenem, mikor. Minden esetre az ő havi tanácsuk kicsit hasznosabb, de lehet csak azért, mert az ő terméküket nem az állatok torkán kellett lenyomni.

DSCN1453.JPG

DSCN1449.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr424970704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsibuvar 2012.12.18. 11:52:25

Futort akarok es Pekket, engem meggyozott :DDD

Exbat tyukok mar esznek mint a tobbi, a salatarol meg nem dontottek el h eheto-e, de a tapot mar felismertek :)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.12.18. 18:47:43

@zsuzsibuvar: Mondjuk a képet ki sem elemeztem teljesen.
A két disznó, az egyik "ezt futorral tartották" a másiknál "emettől meg sajnálták" szöveg teljesen hasonlít a ma menő "előtte", "utána" szövegekhez....

A letojtakról, akkor te is úgy jártál, mint én, az enyémek a kukoricát is bizonytalanul nézegették, hát még a tyúkhúrt, arra ügyet sem vetettek.:)
Nem baj, majd belejönnek!:)
süti beállítások módosítása