Restart
2012. január 15. írta: Rosa Rugosa

Restart

Pontosan két hónap kihagyás után megpróbálok visszatérni. Elég sok minden történt azóta, bár figyelmem kissé felületesen irányult a csirkék felé... Még régebben kérdezte valaki, hogy mi értelme volt így novemberben 40 csirkét venni. Hát most válaszolok. Őszintén? SEMMI. Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt... Kb annyira, mint az eredeti szövegben:

A hét mesterlövészben hangzik el, Steve McQueen szájából: ”Egyszer egy férfi meztelenül beleugrott a kaktuszbokorba. Amikor véresen, összeszurkálva kiszedték onnan és megkérdezték, hogy miért csinálta, csak ennyit mondott: Pillanatnyilag jó ötletnek tűnt."

Ez is kb. ennyire volt jó ötlet. A csirkék fele eltűnt, na nem mint ha nem tudnám mi lett velük. A legkisebbeket bedarálták a macskák, a nagyobbakat meg a kutyák. Pedig minden utat lezártunk, ahol kimehettek volna, de így sem jártunk túl nagy sikerrel. De nem ez a fő gond, zabáltak ezerrel, tulajdonképpen tiszta ráfizetés volt az egész. Szóval én azt tanácsolom, legyetek okosak és tanuljatok más kárán, késő ősszel ne vegyetek csirkéket...

Japán fronton is történtek érdekes dolgok, a tyúkunkról, akinek még kakaskát is szereztünk, pár hete kiderült, hogy kakas. De ez, és a folytatás is megér egy külön bejegyzést.

A múltkor még azzal menőztem, még mennyit tojnak a tyúkjaim. Ez után a kijelentésem után egy héttel már a napi egy tojásnak is örültem... Viszont most egy hete kezdenek újra belendülni, napi három tojás van. Azt vettem észre, hogy azok a tyúkok, akik tojnak, eléggé le vannak épülve. Olyan, mint ha vedlenének - a többi, akikről korábban írtam, már befejezte és gyönyörű tolluk lett- de vajon ez normális ilyenkor, amikor a leghidegebb van? Fogalmam sincs.

Igyekszem visszatérni az íráshoz, örülök, hogy egyre többen olvassák a blogot, nagyon örülök minden hozzászólásnak, itt buta kérdés nem létezik, mivel én is a sötétben tapogatózom, úgy hogy írjatok, kérdezzetek, megpróbálok mindennek utánanézni.

Ha pedig véletlenül egy szakember is erre tévedne, minden tanácsát szívesen olvassuk, ha butaságot írtam, akkor a helyreigazítást is köszönöm!

Szerdán jövök.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr633549526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barom-fi 2012.01.17. 11:04:26

Éljen, tök jó, hogy újrakezdted! Már csak azért is (de szép dolog a káröröm!), mert jó látni, hogy nem csak én szenvedek a dögökkel: kb. kéthetente hullik el egy, nem tojik senki (hetek óta 0 tojás!), pedig kapnak mindent, ami kell. Nyomi banda. Még szerencse, hogy vannak nyulaim, azok rendben szaporodnak, növögetnek, és még levágni is egyszerűbb őket.
Azért nem esünk kétségbe!
És várom a szerdai postot!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.01.17. 13:09:17

@barom-fi: Megértem az örömödet.:D
Sajnos nálunk csak a macskák szaporodnak megbízhatóan... De lehet beszerzek pár nyulat én is. A férjem mindig felhozza ezt a tartsunk nyulat vonalat :)

zsuzsi_buvar 2012.03.27. 18:57:19

Azt hallottam, h evente vedlenek, de nem azonos idoben (tehat nem a fenyviszonyoktol fuggoen), hanem a szuletesnapjuk vagy mi korul. Errol mostanaban bizonyossagot kene szereznem, mert mi a 16-20 hetes jercekkel kezdtunk valamikor junius vege fele, ami azt jelenti, h februarban kellett szulessenek. Hahh, most h igy leirom, ez a szulinapos dolog marhasag, mert most, marcius vegen kezdett el egy kopaszodni. Es mind tojik meg mindig mint a gep, tojtak egesz telen vegig a hoban is meg a minusz 10ben. Na semmi okosat nem tudtam hozzatenni :P
süti beállítások módosítása