Egy kis szünet
2011. november 16. írta: Rosa Rugosa

Egy kis szünet

Kedves Olvasók, nagyon sajnálom, de rövid szünetre kényszerülök az írásban. A gépem ugyanis megérezte, hogy közeleg a Karácsony, ezért beadta a kulcsot. Milyen érdekes, tavaly a mosógép döglött meg dec. 23-án, nyáron a 40 fokban a hűtő, ezeknek a gépeknek tényleg lelkük van.

Ha szerencsém lesz, Télapó hoz egy másikat, vagy ez kigyógyul a nyavalyából, nem tudom, de addig sajnos a megjelenésem sztohasztikus lesz, mivel a másik géphez csak este férek hozzá, akkor meg én inkább egyéb dolgokkal foglalkozom.

A tyúkok megfogyva bár, de törve nem, még megvannak, igaz, volt némi szelekció... Vagyis a kóbórkutyák, meg a szomszéd macska bedarált néhány kicsit, az az igazság, hogy fogalmam sincs, most mennyi csirke van, egyszerűen nem tudom megszámolni őket. A kerítést megcsináltam, de mint ha mi sem történt volna, ugyanis a kisebbek simán átbújnak a feszítődrót alatt, így a kerítésen kívül mindig csipeget 4-5 belőlük. Hogy ott kint mi olyan érdekes, nem tudom. Lehet valami adrenalinfröccsre vágynak, ugyanis a szökős kicsiket ették meg a kutyák.Az egyik tyúkom, mint régebben írtam, elkezdett kotlani, kb. két hete abbahagyta, de sebaj, most van egy másik, aki anyai örömökre vágyik. Ez lenne a természet rendje, hogy egy tyúk Karácsonyra akar kiscsibéket??? Na mindegy, olvastam valahol, hogy kalmopirint kell adni neki, nem tudom ez jó ötlet-e...

 

Az új garnitúra tagjai még mindig ragaszkodnak az éjszakai élethez, már a tököm tele velük, a lovak már alszanak, az öregebb tyúkok is rég bemennek az ólba, amikor ezek még javában szerte szét a kertben kóvályognak. Jó hideg van, reggel langyos vizet adok nekik, azt nagyon tudják értékelni, meg minden nap főzök egy kis krumplit. Azt nagyon szeretik. Persze a kajánál őrt kell állnom, mert hiába adok nekik már hat helyen enni, a nagyok mindegyik helyre odamennek ketten hárman, a kicsik meg csak nézik a kaját, egy két bátrabb próbál csippenteni valamit, ha nem állok ott és nem zavarom el a nagyokat.

Hát egyenlőre ennyi, hogy mikor leszek legközelebb, azt nem tudom, de majd igyekszem...

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr673386547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barom-fi 2012.01.10. 12:42:01

Szia! Mi újság a tyúkjaiddal? Nem folytatod a blogot? BÚÉK!

korenka 2012.01.11. 17:29:57

A napokban találtam rá a blogodra. Imádom. Tavasszal én is megpróbálkozom a tartásukkal. Ezért kerestem olyan írást ahol konkrét dolgokat találhatok a témában. Hát élvezettel olvasom a tapasztalataidat, és remélem hamarosan folytatod a blogot.
süti beállítások módosítása