Tyúkbirodalmi lépegető - óriás vaskakas
2011. szeptember 30. írta: Rosa Rugosa

Tyúkbirodalmi lépegető - óriás vaskakas

A péntekenként olvasható, tyúkok más szemmel sorozat e heti sztárja ez a vaskakas – vagy vastyúk.

Megálmodója, tervezője és megalkotója a derék Derek Arnold. A gépezet, mert hogy ez egy működő alkotás, botkormánnyal, hidraulikával, ha jól értelmezem a számokat, akkor 15’ x 12’ x 18’ láb, azaz 4,5 x 3,6 x 5,4 méter. A kép, ahol az alkotó éppen felmászik rá, vagy benne ül, határozottan alátámasztja ezeket a méreteket. A szárnyasjószág bontott autóalkatrészekből készült, igazi ökodizájn, az újrahasznosítás jegyében készült darab.  

Mekkora életérzés lehet ilyennel pásztázni a birtokot? Vagy vinni a gyerekeket suliba... reggel a parkolási őrületnél csal lazán, jóindulatúan kiszólni, "- te cicuka, szerintem ne ide parkolj, vagy ne állj ennyire rám, (na ez inkább a férfiaknak szólna) mert véletlenül rádlépek, annyira még nem érzem a gépet, akarom mondani a kakast..."

Vajon milyen gyorsan lehet vele haladni? Minden esetre nekem a kedvencem és valahol a lelkem mélyén érzem, hogy kéne egy ilyet csinálni… Nem baj, ha kisebb lesz, az se ha savanyúbb, a lényeg, hogy nálam legyen a botkormány!

 

 

Az alkotó egyébként más állatokat is „összerakott” hulladék fémcuccokból, azok is nagyon jók!

Itt megnézhetitek őket:www.derekarnold.com/portfolio.html

Ezen a képen acélkakasunk a lemenő nap fényében őrzi az erőd falait! Nézzétek meg! sculpturekeywest.org/images-media/giant-key-west-chicken.jpg 

Képek: www.sculpturekeywest.org/     www.bakerartistawards.org/nomination/view/DArnold

 

         

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr493262070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása