Az én tyúkólam! - Játék!
2013. március 01. írta: Rosa Rugosa

Az én tyúkólam! - Játék!

Kedves Olvasók!

Újra próbálkozom és talán nagyobb sikerrel, mint tavaly... Azóta is hálás szívvel gondolok Editre aki Csubakkáról írt. De felbátorodva azon, hogy mostanában kicsit közlékenyebbek lettetek, szeretnélek újra játékra hívni benneteket!

Neked milyen tyúkólad van?


Ebben a témában várom írásaitokat, lehetőleg fényképpel ellátva. Akiknek a blogjára rátaláltam ebben a témában, azoknál rengeteg jó ötletet és kivitelezést láttam! Gondoljatok kétkedő embertársaitokra, akik még nem határozták el magukat a tyúktartásra és lehet, hogy épp a ti tyúkólatok adja meg nekik a kezdő lökést...

Ha építettél tyúkólat, bármiből, bármekkorát, akkor ne habozz, oszd meg a tyúkólad látványát, a tyúkterveket lázasan kutató, még tétova tyúktartó társakkal!

Ha kissé szűkszavú vagy és nem kenyered az írás, akkor se csüggedj, itt most nem a szöveg a lényeg, hanem amit alkottál!

Aki blogol és már elkészült a tyúkólja, azt is hívom a játékra, szívesen közlöm az ólépítésről írt posztját, vagy ha küld egy kis összefoglalót képekkel, annak is nagyon örülnék! Természetesen a blog bekerül az "őket olvasom" linkgyűjteménybe és nem utolsó sorban indulhat az "értékes" nyereményekért!

Akármennyire kicsi ólat építettél, akármilyen talált anyagból, eszedbe ne jusson, hogy az nem jó! Kimondottan örülnék az olyan ólaknak, amik a lehető legkevesebb anyagi ráfordítást igényelték.

Jelentkezhettek olyan óllal is, ami már korábban is állt, csak ti népesítettétek be baromfival (ebben az esetben írjatok arról, milyen volt, milyen lett, mit változtattatok, illetve mit változtatnátok rajta).

Ha egy csodapalotát építettél, mert annyira ügyes kezű vagy mutasd meg, hadd ámuljon a tyúktartók népes serege!

Egyszóval várom a leveleiteket!

Ezennel a versenybe önkényesen benevezem Dávid hűtőláda ólját, szóval az első versenyzőnk már megvan.

Az írásokat, képeket április 30-ig várom. Ha megtáltosodtok és elöntenek a saját ólakat bemutató írások, akkor a játék folytatódik, új nyereményekkel.a  szavazás a fészbúkon lesz. Leveleiteket a tyukudvarblog@gmail.com címre várom.

Akkor jöjjenek a nyeremények...

Nos mivel gazdasági válság van, ezért idén be kell érnetek a csináld magad mozgalom jegyében általam készített tárgyakkal. Csökevényes világnézetemet tükrözi, hogy először arra gondoltam, a női versenyzőknek felajánlok hat darab bögrét és miután férfiak is olvasnak szép számmal, nekik egy pálinkás készletet. Apa mosdik, anya főz, na hagyjuk... De természetesen a férfi nyertes is kérhet bögrét, a női nyertes pedig pálinkás készletet (indás virágosat is). A nyereményeket szívesen névre írom (azaz a nyertes nevével díszítem, illetve a bögréket a kívánt névvel feliratozom), de ez azt jelenti, hogy a nyertes a nyereményt a győzelem után leghamarabb három illetve legkésőbb 5 hét múlva veheti át.

Szóval az egyik nyeremény egy ehhez hasonló készlet lesz. (Egy butykos és hat pohár.)

A másik pedig hat darab mindenféle mintájú és formájú bögre

bögre4m.JPG

A nyereményekről több képet itt találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr565061816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigigombas 2013.03.03. 07:34:41

a hatodikat márt valaki megnyerte?

korenka2 2013.03.06. 19:39:16

Hát nem szoktam játékokban részt venni, de ezekért a szép dolgokért én is indulok!!!!!!

Barack 2013.05.06. 13:13:46

Korenka végül nem nevezett?

Hogy lesz a végén az értékelés? Most még jön még majd egy szavazásos rész? Vagy pedig már most kell az ismerősöket "lájkolásra" serkenteni? ;)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.07. 05:56:07

@Barack:
Eredetileg az volt a terv, hogy a megjelent posztok alatt látható "lájk" számít.

Miután az utolsó napon még befutott pár írás, az utolsó május 13-án jelenik meg, így van időnk esetleg más szavazati formát kitalálni. Nem vagyok egy pc guru, azért gondoltam a facebookra, mert itt ugye mindenki "névvel" szavaz, (az is igaz, hogy sokan nem hajlandók a facsét használni, meg is értem) de ha valakinek van jobb ötlete a szavazásra, akkor ne tartsa magában!

Korenka talán meggondolta magát.

Barack 2013.05.07. 07:10:03

@Rosa Rugosa: Nekem a FB-s lájkolós verzió bejön, mert elég jól állok és még a saját ismerőseimet nem is izzítottam :D De szerintem azt úgy kéne, hogy az utolsó pályázó írásának megjelenése után még egy hétig lehessen gyűjteni a lájkokat. Remélhetőleg több megosztást és promót kapna így a blogod is közvetve!

akiseri 2013.05.07. 18:42:01

És akinek nincs fb-ja??? pl. nekem..... ez így nem volna igazságos azokkal szemben sem, akiknek alig van ismerősük. Bár nem a győzelem számít, mert mind nyertesek vagyunk:)) de azért a bögrékért harcbaszállnék.....;-)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.07. 23:52:50

Na most legyek okos.
Ha a fb-t választom, akkor az nyer, aki profin használja, ha készítek egy szavazós oldalt, akkor meg mindenki annyit kattint, amennyit akar.:D
Na most mi legyen?:)
Az eredmény mindenképpen igazságtalan lesz, arra mérget vehettek.:)
A többi játékos mit gondol?
Fb, vagy egy szavazós link itt a blogon?

jánosbácsi (törölt) 2013.05.08. 08:03:54

Én becsszóra csak 1-et kattintok - ígérem:-)

gyalog.galopp 2013.05.08. 11:31:15

@Rosa Rugosa:

Komoly dilemma :). Azért ennek is van egy tanulsága, nincs tiszta szavazás, még a legnagyobb jóindulat mellett sem. Szubjektív lények vagyunk, az érzelmeink felül írják a racionalitást, ha egyáltalán létezik ilyesmi.

De ez nem baj, ha nem lennénk szubjektívek, akkor valami gépek lennénk, biorobotok.
Aki tehát több érzelem mozgósításával nyeri a versenyt, annak kutya kötelessége legyen a vesztesek egészségére üríteni az első poharát, vagy bögréjét. Oszt jónapot:)

Ennek egy finomított változata az lenne, ha a szavazók 1-2 mondatos véleményt fűznének a szavazatukhoz némi útmutatást adva a zsűrinek.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.10. 08:57:29

Persze, tudom, hogy nem lehet úgy, hogy mindenki elégedett legyen, legszívesebben mindenkinek adnék valamit, olyan jó az összes.

akiseri 2013.05.11. 10:46:17

:)) már kaptunk mind valamit, és ezt nem hízelgésből mondom:)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.21. 08:13:13

Most aztán tényleg nem tudom, mit csináljak.
Többen írtak, hogy a facebookot messziről elkerülik, de mivel rendszer olvasók, szeretnének szavazni. Készítettem egy szavazót, de nálam elég ócskán néz ki, a szöveg furán olvasható (nem tudom hogyan lehetne javítani rajta). Mondjuk alatta ugyanebben a sorrendben vannak az írások, az talán segít valamit...
A szavazás június 7-ig tart.
Vélemény?

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.21. 13:09:04

Az új szavazó nem szép színes, ellenben olvasható. Remélem megtaláljátok.:) Elnézést attól, aki már kattintott, tegye meg még egyszer és nézze el a bénázásomat!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.21. 13:28:20

Na ez meg nem működik, szuper.
Mára ennyi időm jutott, este megpróbálok valamit összehozni, sajnálom.
süti beállítások módosítása