BOLDOG ÚJ ÉVET!
2014. december 31. írta: Rosa Rugosa

BOLDOG ÚJ ÉVET!

Minden kedves olvasónak (aki még néha betér) eredményes új évet kívánok. A kínai naptár szerint eza ló éve volt (pár hónapig még tart is). Állítólag sok változást hozott. Nekem biztosan, minden értelemben.

Nektek?

buek_kakas.jpg

Én az új évbe 2 hónapos (nov.1-én kelt) japi csibékkel és gyönyörű türkiz tojásokkal lépek! A kis vadtyúkjaim rendületlenül tojnak még ebben a hidegben is!

Minden jót kívánok nektek 2015-re és persze magamnak is. :)

Koccintsatok egyet az egészségemre, ígérem én is fogok a tiétekre... na nem egyesével, ha nem haragszotok.

Tehát ma:

buek3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr717025921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donkey Hote 2014.12.31. 11:54:19

Neked is! A kínai újév az majd februárban lesz! Gratulálok a türkiz tojásokhoz! Nagyon örülök, hogy olvashatom a blogodat! Kösz a segítséget is! :D

DH

zsurzsenka 2015.01.01. 02:58:40

Jaj, de jó, már azt hittem besült ez a jó kis blog! Gratula a gyarapodáshoz, minden téren.

Minden jót neked is az új évre!

zoli1911 2015.01.02. 18:04:08

Sziasztok!
Régóta olvasgatlak titeket és hàla nektek mindenre megtalàlta a vàlaszt de most sajnos nem. :(
Abban kérném segitségeteket hogy vàsàroltam egy kakast ugy 3 héttel ezelött es volt egy seb a tarajàn na ez a seb elkezdett borsonàl nagyobra nöni ha kell képeket tudok felrakni ha megmondjàtok hova tudok . A kakas az elado szerint idei kb 2-2.5 kg sullyú de se kukorékolni se pedig a csajokat “tyukokat” nem akarja ugy piszkàlni. Nem fosik étvàgya remek mozgékony. Ja a bal szeme pedig olyan mitha huzatot kapott volna de mátol kamillàs pamacsal törölgetjúk neki a szemét. Remélem nincs összefüggésben.
KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET! zoli1911@gmail.com

zoli1911 2015.01.02. 18:10:22

A profilképen làthato kakas taréjrol van szó.

Donkey Hote 2015.01.05. 18:29:46

@zoli1911: Szia!

Kérlek küldj egy képet róla. Szerintem ezért volt eladó a kakas, Guzorog-e, mert, hanem fosik, attól, még lehet beteg. Az emailcímem: hotedonkey@gmail.com. Rem;lem segíthettem. Írj rám nyugodtan.

Chickambria 2015.01.07. 06:19:12

Kedves RR!

Nagyon örülök, hogy tojnak a kis vadak!
A tojás mérete tavasszal szépen fejlődni fog, ahogy tyúkokká erősödnek a jércék :) Nagyon egészséges, boldog és sikeres új évet kívánok Nektek!

Sunci 2015.01.13. 14:27:03

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Most már teljesen tanácstalanok vagyunk.Valami mindig leöli a baromfikat nálunk. Liba, gyöngyök, kakasok, csirkék, tyúkok.
Eddig azt hittük, hogy görény, ami lefojtja és kiszívja a vérét.
Ősszel építettünk egy olat, hogy biztonságba tudjuk őket, mert ez idáig éjszaka történt a gyilkolászás.

Minden reggel vagy hajnalba /munkarend függvénye/ kiengedjük őket, egésznap nem lehetnek bent egy kis helyen. Egyik alkalommal a kakas feje benne a gödörbe, a gödör sarkába egy halom feltúrt homok. Megnéztük, ott volt elásva a megmaradt rész, megette a melléig.

Most arra értünk haza, hogy gyöngyök legyilkolva, egyiknek a nyakáig megette, másiknak az egyik szárnyát ette meg, kakasnak-tyúknak-csirkének a nyaka volt megrágva, másik nagy tyúknak a mellehúsa ki volt rágva.

Mostmár teljesen tanácstalanok vagyunk. Bemerészkedett egészen az ólig, az egyik szerencsétlen gyöngyöt beszorította a kerítéshez.
Több valami lehetett. Van ott kettő elhagyatott telek is épületekkel, és beomlott pincével. Hátul körbe nem lakott, mert ezek hobby telkek.

Tudtok adni tanácsot, mit tegyünk, van 7 macskánk, a szomszédnak is van macskája, ezt nem tehetjük meg hogy mérget kirakni, éjszaka szól zsebrádió, de ez nem megoldás , tavaly is szólt egy ideig, zseblámpa vílágít most éjszaka ameddig bírja, nappal feltöltjük. De tavaly is vagy három hónapra kivezettük hosszabbítóval az áramot, ez se megoldás.
Tudtok tanácsot adni, hasonló esetetek volt?
nemmet@citromail címre írjatok, megköszönöm.
Üdvözlettel:
Maya

Jezabelle 2015.01.13. 15:59:36

Sziasztok!
Újév első napján sajnos az egyik tyúkunkat elvesztettük. Nem tudjuk mi történhetett vele. Az óljuk téliesítve van,változatos élelem és víz mindig biztosítva van nekik. Azelőtt semmi baja nem volt. Másfél éves volt. Szerintetek vajon miért pusztulhatott el?

Donkey Hote 2015.01.14. 20:48:51

@Jezabelle: Csak úgy ni, egyik napról a másikra. Lehet, hogy a hideg miatt. Kijött, megcsapta a hideg, megfázott elhullott, de ha semmi baja nem volt. Akkor ez nehéz eset. A tetemen sem volt semmi nyom?

pulykacsa 2015.02.19. 09:33:20

Sziasztok!
ha van itt valaki aki tudja hol tudok venni előnevelt vagy napos csirkét akkor kérlek írj.
Budapest környékén, és Redbro vagy házi vegyes érdekelne.
köszi
süti beállítások módosítása