Megnőttek - Araucana családom
2014. november 06. írta: Rosa Rugosa

Megnőttek - Araucana családom

Rég írtam már, sok dolog történt, de úgy semm tudok mindenről egyszerre írni, kezdjük az Araucanakkal. Nemrég kérdezte tenyésztőjük, akitől vettem őket, jól vannak-e? Jól voltak de sajnos a múlt héten valaki elütött kettőt, így maradt összesen tizenhárom a húszból. A többi ötből kettő a kutya áldozata lett, a többi három egy ismeretlen autósé szintén, aki abból űzött sportot, hogy elgázolta őket. A lakóhelyünk egy 30-as körzetben van, valószínűleg az illető nem ennyivel startolt a tyúkokra, a gond csak az, hogy a kertünk végében lévő útkereszteződésből gyakrabban motoroznak ki kisgyerekek, mint ahány tyúk fut át az úton.

Fénykép1875.jpg

Persze az én hibám is, amiért nem zártam el őket rendesen, de ezen most már nem segíthetek, a legapróbb lyukat is megtalálták a kerítésen és kint csipegettek az árokparton. Most, hogy megnőttek, nem félnek a többi tyúktól, elvegyültek velük és eszükben sincs kijárkálni.

Több ólban is alhatnának (a nagyobb tyúkól üres, az egyik istálló is üres, de ők felköltöztek a diófára és az a szálláshelyük. Először vegyes érzéseim voltak a kinézetükkel kapcsolatban, de egyre jobban megkedveltem őket! Minden tyúk egy egyéniség, ők igazi életre való madarak!

Fénykép1877.jpg

Nem igazán tudom megállapítani melyikük kakas és melyikük tyúk (hehe, én a nagy tyúktartó), de már alig várom, hogy megpillantsam az első kék tojást!

Fénykép1890.jpg

Fénykép1888.jpg

Igazi rejtőszín...

Fénykép1887.jpg

Fénykép1880.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr216780875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donkey Hote 2014.11.06. 16:00:44

Nagyon szépek! Elbűvölőek...
Én is beleszerettem ebbe a tyúkfajtába. A kakas az utolsó képen gyönyörű és milyen nagyot nőttek...!

sosperecke 2014.11.06. 18:37:20

Annyira szépek. Úgy szeretnék ilyen szépségeket.

Techno Tyúk 2014.11.07. 19:42:47

Szia!

Megpróbálok segíteni a nemek elkülönítésében.

Az utolsó képen a fehér tyúk mögött, az arany szárnyú egy kakas, és mögötte a fekete-vörös is kakas.

A többi tyúk.

Az utolsó előttin a bal szélen tyúk, középen kakas.

Alulról a 3. képen fekete-vörös kakas.

A fal előtti kék az tyúk lesz, az 1. képen lévők szintén tyúkocskák.

Nagyon szépek, gratulálok hozzájuk! :)
Látszik, jó helyről lettek beszerezve.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2014.11.13. 21:10:14

@Techno Tyúk: Köszönöm! Megerősítettél. Csak a nyaktollak alapján tippelgettem- bár az egyik már kukorékolni kezdett az írás megjelenése után. Egyebként csendes kis ragadozók... nagyon szeretem őket.:)

Chickambria 2014.11.20. 05:43:09

Nagyon szépek lettek a kis szakállasok! Van köztük kakas, igen, a 3. képen pl. egy csodaszép kék-búza látható. Lesz egy szép fekete-arany kakasod is BBR a neve 'Black Brested Black'. A fehér tyúkod egyedülálló a maga nemében! Tényleg csodaszépek! Szólj kérlek, ha meglesz az első tojás! Fényképet is kérünk!
süti beállítások módosítása