Az én tyúkólam 2014 - Játék!
2014. március 26. írta: Rosa Rugosa

Az én tyúkólam 2014 - Játék!

A korábbi pozitív visszajelzéseiteken felbuzdulva arra gondoltam, ismét elindulhatna a játék!

Te milyen tyúkólat terveztél, építettél?

Szeretném megköszönni ez úton is mindenkinek, aki korábban elküldte terveit és megvalósult kis tyúkbirodalma képeit. Nagyon sokat tanultunk ezekből.

Nem versenyt hirdetek, rájöttem, hogy ezeket a dolgokat nagyon nehéz és talán nem is szabad versenyeztetni. Az írásaitokat, fotóitokat egész évben várom, 2014 december 1-ig. 

A nyeremény stílusosan a tyúkokhoz illően egy sütődiszkosz lesz. Vagyis kettő.

sutodiszkosz_teli.jpg

 

A július 31-ig beérkező írások vesznek részt az első, az azt követően december 1-ig beérkezők pedig a második sorsoláson.

Várom az írásaitokat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr175871190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chickambria 2014.04.01. 18:17:31

ARAUCANA TYÚKJAIM
Különleges tyúkfajta, különleges tartása - A kék tojások és az Araucana tyúk története

Mindközül, talán az araucana fajtának van a legérdekesebb története.
Ez a szárnyas, az egykoron Chile területén élő Araucana Indiánok földjéről származik, akik az 1880-as évek közepéig elszigetelten éltek ezen a területen, ellenállva az Európából érkező, hódító hatalmaknak. Az eredeti araucana tyúk szintén egyedülálló, kékes színű tojást tojt és alkata farok toll nélküli volt csakúgy, mint mai társaié. Ezen a területen élt egy másik hasonlóan dekoratív tyúkfajta is, amely bár barna színű tojást rakott és farok tollal bíró volt, csodálatos fültollat viselt dekorációként. Ennek a két genetikailag egyedülálló fajtának a leszármazottja a mai araucana tyúk, amelynek európai változata egyaránt lehet szakállas és fültollas is és valóban türkiz kék és -zöld tojást rak fészkébe.

Az araucana imádja a szabadságot, legjobban akkor érzi magát, ha bokrok alján fű, fa tövében kapirgálhat. Jól bírja a téli és a nyári időszakot, jól etetve szépen tojik, akár évi 200-250 tojást.

Képekért látogass a következő oldalra:
chickambria.blog.hu/
süti beállítások módosítása