A blog és önbeteljesítő jóslatai
2013. június 14. írta: Rosa Rugosa

A blog és önbeteljesítő jóslatai

Most már komolyan kezdek aggódni. Most csak néhányat sorolok fel, ami épp eszembe jut.

Kezdődött a tyúktetűvel. Gondolkoztam, hogy írok róla, írtam és láss csodát, a tyúkjaimat az összes tollrágó és vérszívó ellepte, az előző évben nem volt semmi.

Vagy vegyük a vak komondor viccesnek szánt esetét. Azért a magán mindennapjaimat nem nagyon osztom meg itt, de most elmondom, nem sokkal az írás után a vak komondor fellökte a kisfiamat csak úgy futás közben, tényleg nem látta és a gyerek megbillent, a fejét beütötte a kerítés betonszegélyébe, hatalmas vérző fejseb, mentő, kórház.

P6140042.JPG

Aztán tegnap a facebookon kitett sebes tyúk képe...  Valaki írta, hogy le kéne vágni, mert lehet már beköpték a legyek. Tudjátok mi történt? A kendermagos tyúkom alatt szétdurrant egy záptojás (most már látom értelmét a lámpázásnak...). Megyek ki, mi ez a borzasztó bűz??? Felemelem, hát azt hittem behányok. Kivettem a koszos szalmát, a tojásokat, a két már kikelt picit, meg azt amelyik épp bontogatta a tojáshéjat belülről. Tettem be frisset, de a bűz csak maradt. Hát a tyúk kopasz hasa, ahonnan kitépkedte a tollakat, na meg a tollak is körülötte, tiszta koszosak voltak. Nem tudom jól tettem-e, de valamit muszáj volt csinálni, mert kb. zöld légy felhő volt a láda körül, de langyos vízzel lemostam a tyúk hasát, aztán egy törölközővel igyekeztem szárazra törölni. Visszatettem. Estére félig kibújt a csibe, de nem csipogott, reggel megtaláltam és voltak rajta kukacok. jaj Istenem, kész vagyok az ilyentől. Pedig lefedtem a ládát szúnyoghálóval, de hát lehet akkor már késő volt, mire észrevettük a kidurrant tojást.

Mindig van valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr45360942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redrabit 2013.06.14. 21:59:29

Szép az élet salala ...
Mondtam én, hogy nehéz ez a keltetősdi ....de olyan profi vagy már ebben , hogy hamar feledésbe merül ez a baleset...
Remélem a többi pipi jól van és egészségesek

Nyami Yumm 2013.06.14. 22:41:48

Ajjaj... az állattartás örömei. Ezért jó ott lenni, ha a tyúk enni megy, a záptojás már az elején büdös, ha megszagoljuk. Késő bánat, de értem az undort, én is láttam már kukacokat tyúkBAN, hát nem egy leányálom...

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.06.15. 10:34:31

@Nyami Yumm: Mondjuk mindig ott voltam, én engedtem őket minden nap ki enni, inni... Egyáltalán nem éreztem.
Hogy érted, hogy az elején büdös? Nem értem...

Nyami Yumm 2013.06.16. 17:12:29

@Rosa Rugosa: Amikor robban, az csak a végső stádium, szaga már napokkal előbb van, csak nem olyan intenzív. Nem árt végigszaglászni a tojásokat, míg a kotlós táplálkozik. Nem gusztusos, de ha zápul, azt érezni. Nem muszáj őket kézbe venni, bár nem mindig megoldható, hogy bedugjuk a fejünket a tojások közé...

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.06.28. 23:35:49

Én is publikáltam pár betegséggel kapcsolatos képet, bemutatót, de az esetemben előbb következtek be a problémák, és utólag tudósítottam róluk. :)

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.07.16. 09:20:50

Preventív jelleggel érdemes végezni rovarirtást a fészkeknél és egyéb almozott helyeken. Mi egy Neostomosan nevű szert permetezünk, eddig hatásosnak bizonyult. :)
süti beállítások módosítása