Nem a komondor a hibás!
2013. május 03. írta: Rosa Rugosa

Nem a komondor a hibás!

Kissé hallgatag voltam mostanában. A konspirációs elméletek hívői (néha én is az vagyok) már összetették az infókat, nézzük, Rosáéknak van komondora, nem tud lábra állni, ...jajj....

vakkomondor.JPG

Jelentem, nem a kutya a hibás. Tanúim vannak rá, hogy egy aerobic edzésen sikerült igazi béna tavaszi fellelkesült sportolni vágyó téli tunyulóként egy rosszat lépnem, aminek az eredménye lett egy részleges izomszakadás. De mivel pár nap alatt jelentősen jobban lettem (hú de jól vagyok)

ezért elmentem kirándulni, így rosszabbul lettem, mint előtte, kb. járni nem bírok - családom nagy örömére.

Ennyit rólam, most jöjjenek az állatok.

A kiscsibékkel hiába próbálkoztam, teljes kudarc. Kikelt négy, három sárga, egy fekete. A többit próbáltam keltetgetni, de csak több napos szenvedés lett belőle. Kettőnek valahogy rosszul állt a csőre, nem tudták összecsukni, a többi is csak erőlködött, vergődött, egy rémálom volt az egész. Egyet sikerült életre kelteni, ezt betettem éjszaka a kotlós alá, azóta is vígan él. A kis feketét viszont sikerült nekem összenyomnom, miután beragadt a szekrényke végébe, kiengedtem, megemeltem a szekrényt, hogy kimehessen, azt hittem kint van, így leengedtem a szekrényt, aminek a kb. 5x5cm-es egyik lába pont telibe találta a pipit, egy hang nélkül összenyomta.Szóval nyertem egy életet a keltetéssel, meg utána rögtön el is veszítettem egyet. Az így megmaradt négy csibe köszöni jól van.

4pipi.JPG

Most az összes tyúkom meghülyült, vagy öt akar kotlani, de kettő fészken ül tyúk. Nem baj, ha most is ilyen elhúzódó kelés lesz akkor azt csinálom, hogy az egyik tojások nélküli kotlós alá pakolom majd a ki nem kelt tojásokat. Hú, komolyan, tele van a tököm néha az egésszel.

A kecske nagyon gáz, de aranyos, nagyon hálás, kedves és szeretetre méltó, bár ez sokat nem ér abból a szempontból, hogy mennyire hasznos. Szerencsétlen néha alig áll a lábán. De mindegy, valami csak lesz vele.

A malac a kertünk sztárja.

margoszopi1.JPG

Egyik napról a másikra kiszokott az udvarba, összespanolt a kutyákkal, konkrétan jól oldalbaharapta azt, aki piszkálta (na jó a komondorral ő sem keménykedik). Szopi, a kis foltos kutyánk végre barátra lelt, egyenlőre egy súlycsoportban vannak Margarétával, közösen száguldoznak és harapdálják egymást. Most már tudom, mi az, hogy agresszív kismalac... Érdekes, margaréta mennyire türelmes a gyerekekkel, pedig maga is kicsi még.

Egyenlőre ennyi, lassan összeszedem magam és részletesebb beszámolókkal jelentkezem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr855263331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jánosbácsi (törölt) 2013.05.04. 17:45:36

Jobbulást!
Szép ez a komondor. Olyan 1 éves ugye és szuka? Kitől van?

Tooodi 2013.05.06. 09:09:53

Jobbulást kívánok én is!
Jófej a malac! :)

zsuzsibuvar 2013.05.10. 08:21:51

Nahat, ezt a posztot nem is lattam eddig :). Mennyire cuki mar a malac a kiskutyaval, a vadul kergetozest is ugy megneznem.

"Vonjuk le a logikus következtetést! Ha ő ugyanannyit nyom mint egy kacsa, akkor fából van. Következésképpen BOSZORKÁNY!" :)))
Monthy Pyton for President :)

zsuzsibuvar 2013.05.10. 08:22:43

Sajnalom a keltetos mizeriadat, a kovetkezo biztosan jobban sikerul, meg az izomszakadasodat is, azota jobban vagy?

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.10. 08:53:19

Köszönöm mindenkinek, jobban vagyok, tényleg...:D @zsuzsibuvar: Monthy P. kiváló jelölt lenne, szerintem nyerne, ha Izlandon nyert az a párt aki jegesmedvét ígért az állatkertbe meg ilyeneket, akkor nálunk is lenne esélye valaki(k)nek hasonló stílusban.
Legvidámabb barakk lennénk valóban.:D Sok tlafikkal a Lóbelt Káloly kölúton.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.15. 08:26:46

@jánosbácsi: Hát a kutya tényleg 1 éves, de kan, csak a perspektíva miatt a fotó nem igazán tükrözi, hogy mekkora.:D
süti beállítások módosítása