Menni, vagy maradni?
2013. április 14. írta: Rosa Rugosa

Menni, vagy maradni?

Régóta motoszkál a fejemben. Új helyre kéne költöztetni a blogot. Amikor elkezdtem, a blog.hu-t épp azért választottam, mert nekem egyszerű volt használni, előtte is volt már itt gyenge próbálkozásom.

Persze épp hogy elkezdtem belejönni, jött egy kis újítás a blog.hu-n, aki béna (mint én) ezekkel mindig csak szív. A címkék nem működnek, ami eléggé zavaró, ha valaki a blogban keresne. Hiába címkézem fel az írásokat, sehol semmi. Most ez az 1000 karakteres komment is...Arról nem is beszélve, hogy a főoldalon szinte csak tunkolós írások, vagy nekem hóttunalmas kajálós, berendezgetős blogok vannak kiemelve, a főoldalról még egy érdekes blog.hu-s blogra sem találtam rá, pedig nagyon sok értékes, érdekes blog van. Pár évvel ezelőtt ez nem így volt. Ez pedig valahol determinálja azt is, hogy az emberek arcába tolt blogokra milyen emberek kommentelnek. Néhány blog hozzászólásai olyannyira siralmasak, hogy néha úgy érzem, nem itt kéne lennem...

Ami a maradás mellett szól... alapvetően hűséges típus vagyok. Az itt kialakult hangulatot, társaságot is sajnálnám megbolygatni.

De költözésen gondolkozom, már vagy fél éve és ha akad egy jó hely, akkor megyek. Miután teljes sötétség uralkodik az elmémben ez ügyben, fogalmam sincs, hová lenne érdemes költözni.

Van valami jó ötletetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr725221663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.04.14. 14:27:16

Zsuzsi! A másiknál lejárt az ezres karakter, szóval olyan helyre mennék szívesen, ahol pl. nem kötelező bejelentkezni a hozzászóláshoz. Azt hiszem a tyúkudvar blog talán legnagyobb értéke a sok építő komment és talán sokan vannak, akik nem akarnak nyűglődni regisztrálással, vagy a fészbúkot sem használják.

De a blogspot akkor egy potenciális jelölt.
Apropó, te milyen blogot írsz? (nem sikerült kinyomoznom.:))

R2D2 & C3PO 2013.04.15. 11:40:00

+1 a blogspotnak.

8 blogot vezetek rajta. Van titkos, van meghívásos, van amiben csak szerző vagyok, van nyilvános is (viszont majdnem irl, szóval nem árulom el az ottani identitásom).
Nagyon egyszerű, bár néha nehéz megírni a posztokat - ilyenkor buherálnak rajta szerintem (mondjuk nem olvasom a karbantartós blogot. :-P)
Kommentelőként is jobb, ott pl. törölheted a rosszul sikerült hozzászólásokat; sajnos javítani ott sem lehet (tudomásom szerint) - de már valami, nem kell a nyelvtani hibáidat örök életig bámulni. ;-D

Ezen kívül vezetek a postr-en és a blog.hun. Az előbbi szar. Nem csak olvasóként, de poszterként is... A blog.hu meg fapados. Míg a blogspoton olyan a külalak, amilyet csak akarsz, te határozod meg a szerkezetet, akármit, és persze sablonok tömkelege vár, addig ezek a magyar fejlesztések alig-alig működnek és rondák.

zsuzsibuvar 2013.04.15. 23:19:29

@R2D2 & C3PO: en tudok javitani, asszem egy csavarkulcs vagy mi amire kattintani kell, atirja az ember, jovahagyja es kesz. En nem is gondoltam, h pont a legjobb blogos feluletet valasztottam, veletlen volt. Mondjuk a guglinak a tobbi termeke is jo, en szeretem gmailt, a terkepet is, a naptar es a doksis is jo. A Cloud az egyetlen, amivel nemtudok megbaratkozni, bar asszem az inkabb az ipad bune, adott nekem egy emilcimet, amit persze nem is ismerek, veletlenul szoktam latni, ha oda ir valaki es hat ki mas, mint a gyerek iskolaja hasznalja eloszeretettel, fogalmam sincs, honnan jutottak hozza. Idegesito, viszont igy mar neznem kell, fontosakat irnak...

zsuzsibuvar 2013.04.15. 23:20:55

A postr.hun irt blogokat nem olvasom mar, iszonyu idegesito, osszevissza, kepzelem szerekeszteni milyen lehet, ha siman olvasni ilyen vacak.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.04.25. 11:46:34

Most azon dühöngök, hogy kitaláltam, hogy törlöm a címkéket, mert egyre több eltűnik és így semmit nem lehet itt keresni, meghagyom csak a keresőt.
Erre ma nézem, már az sem működik, pedig eddig működött.
Ez azért zavar, mert a legtöbben úgy jutnak ide, hogy tyúkokkal kapcsolatos információ után kutatnak és ebben a legjobb segítség a címkefelhő és a kereső...

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.04.25. 16:38:14

@R2D2 & C3PO: A blogspottal csak az a bajom, hogy pl. csak én nem látom, de nem lehet oldalra kitenni a legfrissebb kommenteket.
Meg lehet rossz a szemem, de bejelentkezve is bizonyítsam, hogy nem vagyok robot és lehet szemészetre kéne mennem, de van hogy csak a harmadik-negyedik kombinációt sikerül elolvasnom.:(
Pedig az tényleg nagyon jó, hogy könnyen és egyszerűen formázható.

R2D2 & C3PO 2013.06.04. 17:19:50

@Rosa Rugosa:
Ki lehet tenni a kommenteket, van ilyen szolgáltatás is. Mondjuk sajnos tényleg a sorrendet nézi, nem pedig az utolsónak kommentelt posztokat sorolja. (Persze még az is lehet, h. olyan is van, én nem ismerem az összeset)
A kommenteknél a robot-ellenőrt ki is lehet kapcsolni. Én megtettem, és nincsenek spamjaim (mondjuk nincs sok olvasóm, szerencsére...). Amúgy bármikor tudsz rajta változtatni, ha úgy adódik.

De próbáld ki és akkor el fogod tudni dönteni, h. jó lesz-e neked, vagy mész inkább a wordpressre. ;-D

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.06.05. 08:04:22

@R2D2 & C3PO: Na innen is jól látszik mennyire sötét vagyok hozzá. Egyébként a WP-n gondolkodom, de majd kialakul.

Donkey Hote 2014.09.11. 15:28:55

Énnekem is ez a második blogom. Az elsőt a blogok.hu-n próbáltam elindítani, de a posztírásra már nem volt türelmem. Már vagy két éve olvasom a blogodat és aztán elhatároztam magamban, hogy lássuk a Tyúkudvar bloggere milyen blogoldalt használt. Láttam, hogy a blog.hu-t és aztán elkezdtem én is. Én habár egy olyan 6 hónapja blogozok, de még most is kell néhány videót néznem a blog.hu segíségen. De remélem, hogy jövő ilyenkorra már mást is tudok mondani.
süti beállítások módosítása