Egy elpusztult tyúk
2013. február 20. írta: Rosa Rugosa

Egy elpusztult tyúk

Miután a libáink teljesen megőrültek, írtam, a tojóládából rángatták ki szegény tyúkot, úgy gondoltuk nincs mese, el kell különíteni őket arra a rövid időre amíg a libákat le nem vágjuk. Szegény tyúkok már mindenféle fura helyekre menekültek, hogy tojni tudjanak, így azt találtuk ki, hogy nappalra bezárjuk a libákat a kis tyúkudvarba, ami a tyúkok óljához tartozik.

Ez jól is működött, de valamelyik nap nem voltunk elég figyelmesek és egy tyúk bent maradt a tyúkólban. Valószínűleg az ajtó mögötti kis részben ülhetett, éppen tojhatott. Este későn csuktuk be a tyúkokat. Amikor másnap reggel kiengedtem őket, ez a látvány fogadott az egyik ólban. Hát, nem lett túl jó a kedvem. Szegény.

DSCN1580.JPG

A libákon továbbra is vergődünk, hol a "Na, most hozd a nagykést!" és a "Akkora bunkók de mégis szeretem őket..." érzés között vergődünk.

Úgy döntöttem eladom őket. Kiderült (mert megnéztük, elkaptuk őket és a kloákájuknál megnyomtuk, ha gúnár lenne akkor egy csavaros bigyónak kellett volna előugrani), mind a kettő tojó. Szóval liba eladó, vagy értelmes dologra (élettelen tárgyra) elcserélhető. Már teszem is fel a hirdetési oldalakra. Ennek másképp úgy se lesz vége.

Szóval nem tudom más hogy van vele, aki tart libát, de a liba és a tyúk össze sem hasonlítható. A liba egy kimondottan okos, értelmes állat szerintem és így valahogy olyan nehéz elhatározni magunkat a vágásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr105077543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redrabit 2013.02.20. 11:57:36

Őszintén sajnálom szegény tyúkodat..tudom mennyire hozzá tud nőni az ember szívéhez a háztáji állat.
Libák ,pedig remélem hamar gazdára találnak...

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.20. 15:42:28

Köszönöm. Most egyszerűen bezártam őket az istállóba. Tegnap is elkaptak két tyúkot, a villával vertem le őket szegényekről. Egyszerűen el sem tudom képzelni miért csinálják.

korenka2 2013.02.23. 15:27:38

@Rosa Rugosa: Miért nem vágod le csak az egyiket? Lehet, hogy egyből kezes bárány lesz belőle. Vagy nem?

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.23. 16:14:57

@korenka2: Már a sütőben vannak mindketten. Illetve csak az egyik, mert nem fértek be egyszerre.:) megelégeltük a tétovázást.
süti beállítások módosítása