Homoszexuális libák?
2013. február 07. írta: Rosa Rugosa

Homoszexuális libák?

Két napja még azon morfondíroztam, írok egy humorosnak szánt posztot a valószínűleg homoszexuális libáinkról. Bár ez ugye elég vékony jég, még az is kiderülhet rólam, hogy látens homofób vagyok. Az ötletet ugyanis az adta, hogy valószínűleg mindkét libánk gúnár. Ez megállapítható az éles rikoltozó hangjukról, a vékonyabb nyakról (na persze ha van mihez viszonyítani) meg van ennek egy sokkal egyszerűbb módja is, el kell kapni őket és ha a kloákájukat megnyomjuk, akkor ha fiúk, előbukkan csavaros hímivarszervük - az írást idézem. Mondom a férjemnek, nézzük már meg, de nem nagyon akaródzott neki.

RSCN0895.JPG

Az egyik este olvasgattam egy könyvet, Konrád Lorenz, Mentsük meg a reményt címűt. Aztán hirtelen nem nagyon kaptam levegőt, csak annyit mondta, ne már, persze keresetlenebb szavakkal. Szóval épp a túlnépesedésről olvastam és ide érkeztem:

"Hogy mit lehetne tenni az emberi morál és etika megsértése nélkül a lavinaszerű népességnövekedés ellen, hát a bölcseknek ezt a kövét még nem találták meg.

Az állatok könnyebben boldogulnak. Náluk létezik az úgynevezett természetes homoszexualitás. Ha két galambot összezárunk, rögtön párzani kezdenek. Még fészket is építenek és csak akkor lehet észrevenni, hogy mindkettő nőstény, amikor nem raknak bele tojásokat. Kutyáknál is előfordul, hogy két kan az utcán - pótcselekvésként - egymásra ugrik.

Erős a homoszexualitásuk a libáknak is. Barátságot kötnek és úgy élnek tovább, mint egy pár. Közben gyakorolják az együttélés minden rítusát, és néha tíz évig is hűek maradnak egymáshoz."

Na neeee. Még vicceskedtünk is, hogy ha meghagyjuk a libákat, milyen széleslátókörűvé és elfogadóvá nevelhetnénk a gyerekeinket, miközben két gúnár együttélését és szerelmét figyelhetnék és tanulmányozhatnák nap mint nap. Persze ha most azt mondom, levágjuk őket, akkor mindjárt kiderül, hogy nem is vagyok olyan liberálisan gondolkodó, mint amilyennek hittem magam. Pedig ha a libák kés alá kerülnek, annak az lesz az oka, hogy a két gúnártól nem számíthatunk kislibákra, pedig ugye ez volt a cél.

Az csak hab a tortán, hogy tegnap, amikor hozom haza a gyerekeket a suliból, kinézek a kocsiból és mit látok? A két liba ezerrel tapos, csíp és a szárnyával ver valamit. Gyors parkolás, kirohanok, hát az egyik tyúkomat verték szét, tiszta sár volt szegény és alig bírt felállni, amikor elhajtottam a libákat. Mi történhetett? Azt hiszem megvan az ok, miért tojnak olyan keveset a tyúkjaim. Pedig most már kezdenek belendülni, napi 3-4 tojással. Csakhogy ez nem olyan könnyű nekik, mert a libák állandóan betámadják, amelyik tojna.  Eddig nem is vettem észre. Ezt a szerencsétlent is a tojóládából rángathatták ki, mert az is tele volt véres tollcsomókkal. Ez mind semmi, mert úgy látszik mindenáron be akarták fejezni, újra elkapták valahogy szerencsétlent, még jó hogy a nappali ablakából észrevettük. Azt olvastam, hogy ha a tyúkokat stresszeli valami, róka, vagy kutya hajkurássza őket, akkor nem tojnak. Hát szerintem nálunk a libák miatt nem tojnak. Hamarosan olvashatjátok, hogy mit készítettünk a két libából.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr595066937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsi_buvar 2013.02.07. 12:47:16

Hat ize, en jot rohogtem, ezt olvasva, viszont ha jossz a recepttel, akkor tenyleg nem mossa le rolad semmi, h a nemi identitasuk miatt lett vacsora a libuskakbol :)))
Nalunk a ket kutya, ellenkezo nemuek es ivartalanitva, masznak egymasra allandoan kbozo konfiguraciokban.

Nalam tojnak, 8 madartol napi min 4 tojas van, mondjuk nem is hajkurassza oket semmi. Kiskopasz Vivien szepen tollasodik, nagy kover fekete Dolly meg kotlani keszul. En meg eloszedtem az antikotlo kutyaketrecet, hatha a latvanya elteriti, meglatjuk, ki gyoz ;)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.07. 13:57:34

@zsuzsi_buvar: Azért nekem van abban valami megható, hogy Lorenz szerint ennyi ideig együtt maradnak. Ugye a libák a hűség megtestesítői, ha a párjukat elveszítik gyászolnak, sőt, ha elveszítik párjukat, akár örökre egyedül maradnak.
Most dühös vagyok az öregasszonyra, akitől vettük, tuti csak a gúnárokat hozta ki eladni én meg megint egyre jobban sajnálom őket, holott a nap 24 órájából 22-ben a pokolba kívánom őket.
Lehet el kéne adnom valami őrző-védő cégnek őket. Hajnal háromkor amikor elrikoltják magukat, mi fordulunk egyet az ágyban és félálomban összenevetünk: - Na barátom, te se tudtál az utcán észrevétlenül végigsettenkedni.

Dolly és a pavlovi reflex - majd írd meg, használt-e a látvány.:)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.07. 14:30:07

Próbálok utánanézni, hogy mi alapján lehet megállapítani, hogy akkor most fiúk, lányok, vagy egy fiú egy lány. De össze vissza, teljesen ellentmondó okosságokat olvasok.
Segítsen már valaki, ha tud... ezek a libák ha jól emlékszem most lesznek 8-9 hónaposak, ilyenkor már lehet látni valamit? vagy mit kell látni?
Össze-vissza olvasgatok, de csak újabb szaftos részletre bukkantam:

"A tenyészállományokban előfordulhatnak olyan tojók, amelyek lecsípik a párzó gunarak ivarszervét. Ezeket és utódaikat is egyaránt ki kell zárni a tenyésztésből."

Na tessék, mik vannak.

Az egyik okos azt írja, a gúnár a nagyobb, a másik, hogy a tojó, az egyik azt írja a gúnár rikoltozik, a másik, hogy a tojó. Á, kész vagyok.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.02.08. 10:01:02

Tegnap egész nap be voltak zárva a tyúkjaim, mármint az ólhoz tartozó kisudvarba. Egy darab tojást nem tojtak. Ma úgy döntöttem, helycsere lesz, kiűztem a tyúkokat, a libákat behajtottam a tyúkok kis helyére, de azonnal betámadták azt a szegény tyúkot, amit majdnem sikerült szétverniük. Egyszerűen el sem tudom képzelni, mi az oka, hogy azt az egyet így kiszúrták maguknak.
A pipikéim most boldogan bóklásznak kint és már kotkodálnak.

NLTom 2013.05.18. 18:47:28

Az állatok nem brahiból, vagy kalandvágyból választják a homoszexualitás aberrált útját. Szaporodási ösztöneik vezetik erre az útra... Nálam a galambok között fordult már elő hogy tojók és himek is párba álltak egymással, de mindig akkor, mikor ellenkező nemü egyedet nem találtak. A tojók tojtak is a fészekbe igaz, nem kettő, hanem négy tojást, bár nem voltak termékenyek. Kipróbáltam hogy teszek alájuk termékeny tojásokat, s a várthoz hasonlóan ki is keltették, nevelték is, de mikor eljött az ideje a következő fészekaljnak (a fiókák 3-4hetes kora között) a két tojó TOJÓKÉNT viselkedve, ismét fészeképitásbe fogott, s tojni kezdett, s arra koncentráltak. Köztudott, hogy a himek etetnek ilyenkor gyakrabban, átvállalva az előző fészekalj ellátását, hogy a tojó a következő fészekaljra "koncentrálhasson", vagyis ritkábban eteti a fiókáit, hogy a képződő tojások megfelelően "fejlődjenek". Természetesen etet a tojó is, de ritkábban! Igy viselkedett a két tojó is mikor eljött annak az ideje, hogy a nem létező "him" vegye át a feladatot.... Ergo, a galambok lehet hogy azonos nemüekkel állnak párba, de nem kezdenek el ellenkező nemüként viselkedni!!! És igy nem igazán lehet a klasszikus értelembe vett "homoszexualitásról" beszélni.
A ludak valószinü azért álltak párba, mert nem volt tojó a közelben. S párbaállás után, igy február tájékán a párok megkezdik a tojásrakást, ami azzal jár, hogy fészkelő területet is kiválasztanak. Ezt a területet őrzik, s minden betolakodótól megóvnak. A tyúk is ennek a védelmi reakciónak lehetett az áldozata.
Sajnos a homoszexualitás legalizálásáért küzdő "egyedek" szeretik felhozni mint "természetes érvet", hogy az állatvilágban is természetes viselkedés az azonos nemüek szexuális kapcsolata. A természetben természetes és normális körülmények között nem alakul ki ilyen kapcsolat, pláne nem "tudatos" !

zsuzsibuvar 2013.05.19. 11:30:44

@NLTom: upsz, ez enyhen homofobra sikerult...
"a homoszexualitás legalizálásáért küzdő "egyedek" " csak azt szeretnek, ha elismernek a jogukat ahhoz, h ugyanazt tehessek, amit barki mas, szabadon valaszthassanak partnert. Es h ne szoljon bele az allam, vagy barmi mas szervezet, h kivel bujnak agyba. Szerintem nem nagy keres. Ket donteskepes felnott ember sztem azt csinal egymassal amit akar, ha azzal masnak nem art. Az azonos nemuek egymassal szexelese nem art senkinek. Meg koze sincs hozza senkinek.
Sztem maradj az allatokrol szolo informacioknal, en (ezen az eddig nagyon bekes blogon legalabbis) tenyleg nem vagyok kivancsi senki politikai vagy szocialis maganvelemenyere. Koszi

NLTom 2013.05.19. 21:05:30

Nem muszáj elolvasni a magánvéleményemet ;) Ettől még maradhat békés hangulatú a blog. A homofob véleményem megalapozott, ami nem jelenti azt hogy konkrét homoszexualis "egyedet" bármilyen szinten is megvetném. Mindenki azt csinál amit akar... ahogyan mondod! Társadalomban élünk, aminek alapja a nemzet, s ennek a nemzetnek a fennamradása sokminden mellett egy alapvető dolgon múlik: lesz e következő nemzedék. Aki életét áldozza minden tekintetben azért hogy gyermeket nemzzen, azt családban, szeretetben felnevelje, nem lehetnek ugyanolyan jogai azokkal akik felrugják a gyermekvállalás és család szentségét és élnek egy olyan életet ami gyermeknemzés és születés nélkül telik el. Az állatvilgában az elsődleges cél ugyan az, mint nálunk embereknél ez a "konzervativ elv": anya, apa, gyerekek... (tisztelettel ajánlom figyelmedbe: Fekete Gyula irót www.youtube.com/watch?v=KWeiZdBF3n0)

gyalog.galopp 2013.05.20. 08:30:12

@Rosa Rugosa:

Még a múlt században, Lorenzre hivatkozva tanultam a pszichológiából a nyitott és zárt ösztönláncokról. A dolog lényege, az ösztönláncok záródása egy bizonyos életkor után következik be, amennyiben az első szexuális élmény azonos nemű, akkor az bizony úgy is marad. ( Lorenz pl. négykézláb vezette a kislibákat a tóhoz, akik úgy követték , mint az anyjukat.)
Mivel egy egy múlt századi iskola volt, azóta valószínűleg fejlődött a világ.

Ugyancsak múlt századi kísérlet, amely patkányokról szólt. A patkányokat, néhány szülőpárt üvegezett falú helyre rakták, majd figyelték mi történik.
Kezdetben minden rendben ment, kialakultak a szabályos patkány családok, otthonokat építettek (fúrtak) maguknak, szépen a másik családból házasodtak. A dolog ment addig, míg egyre szűkebb lett a hely. A pár nélkül maradt hímek bandába verődtek és támadták a többieket, Több tábor, banda állandóan harcolt egymással, voltak elkülönült csak önmagukkal foglalkozó egyedek ( szinglik), majd megjelentek és szaporodtak az azonos nemű párok.....

Ezek a kísérletek valószínűleg a PC miatt kiestek a tankönyvekből.

peva 2013.05.20. 09:54:35

@NLTom:
Csak akkkor nem olvasom el a magánvéleményedet, ha nem írod meg!
"...Aki életét áldozza minden tekintetben azért hogy gyermeket nemzzen, azt családban, szeretetben felnevelje, nem lehetnek ugyanolyan jogai azokkal akik felrugják a gyermekvállalás és család szentségét és élnek egy olyan életet ami gyermeknemzés és születés nélkül telik el.." - írod.
Azt hiszem ezt a könyvet (de legalábbis a cikket) érdemes lenne elolvasnod és akkor esetleg megváltozna eléggé sommás véleményed.
Sokfélék vagyunk mi emberek.
index.hu/belfold/2013/05/17/szivarvanycsalad/

gyalog.galopp 2013.05.20. 10:58:03

Nekem a tejtermékekkel van bajom, gyerekkorom óta rosszul vagyok tőlük, de még a szagukat sem bírom, kivéve a vajat.

Tejtermék fóbiám van biztosan, de ettől még elfogadom, hogy más imádja, én csak egyet kérek, senki ne akarja a tányéromra rakni.

De abszurdnak tartom, hogy a múltkoriban egy ismerősom lakását melegnek és barátságosnak mondtam, amitől ő igen rosszallóan nézet rám. Mint ahogy az is abszurd, hogy alapvetően biológiai, pszichológiai problémát laikusok PC verzióban akarnak kezelni, úgy hogy kiterjesztenek, átértelmeznek fogalmakat azok rovására, akik ezeket a saját meghatározásukra már évezredek óta használják.

Én elfogadom a másságot, de nekem is jogom van a saját fogalmaimhoz, a tejfölmentes tányérhoz. A megértés csak kölcsönösen megértés, egyébként agresszió.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.20. 11:50:56

@gyalog.galopp: Igen, az imprinting. mi tanultuk a patkányosat is (na jó, a tankönyvben talán nem volt benne:)).
@NLTom:" ..Aki életét áldozza minden tekintetben azért hogy gyermeket nemzzen, azt családban, szeretetben felnevelje, nem lehetnek ugyanolyan jogai azokkal akik felrugják a gyermekvállalás és család szentségét és élnek egy olyan életet ami gyermeknemzés és születés nélkül telik el.."
Hát nézd. Annak, aki kihúzza a sokgyerekes családok lába alól mondjuk gazdasági értelemben véve a talajt ugyanolyan jogai vannak, mint bárkinek, számomra millió unszimpatikus és borzalmas embernek vannak ugyanolyan jogai, mint nekem, a gyerekvállalás nélküli életet még nagyon sok ember választja a magáénak, ennyi erővel mindenkit utálhatnék akinek nincs legalább hat gyereke.
Ja és állítólag barátságos MELEG otthonunk van MELEG színekkel.:D (csak ezek a gyerekek hogy kerültek ide, nem is értem...)

zsuzsibuvar 2013.05.20. 13:03:14

@NLTom: sajnos MUSZAJ elolvasnom a homofob irasodat, minden undorom ellenere, ugyanis elolvasas nelkul nem derul ki, h homofob. Esetleg irj ele disclaimert nagy betukkel, h joerzest sertot fogsz most irni, akit ez taszit, az ne olvasson tovabb. Igyekezni fogok kikerulni a nickedet a jovoben, bar azt hiszem az lenne a legkorrektebb, ha egy TYUKUDVAR nevu, alapvetoen haztaji baromfitartassal foglalkozo blogon NEM irnal homofob bejegyzeseket. A meg korrektebb az lenne, ha sehol sem irnal, kiveve esetleg homofob weblapokat, azokat ugyanis konnyen kikerulom.
Koszonom az ajanlast, Fekete Gyulat ezennel felvettem a tiltolistamra (majdnem feketelistat irtam, de az vicces lett volna es most egyaltalan nem vagyok vicces kedvemben).
A vilag tulnepesedik. Erosen es gyorsan es egyre veszelyesebben. A gyereket nem vallalok sztem igen nagy szivesseget tesznek a bolygonknak es lakoinak. Termeszetesen tovabbra is kiki igenye szerint szaporodjek felolem (vagy ne).
Es egyen tejfolt, hust, paleot, szocsket vagy fenyt, csak engem ne kenyszeritsen ra.

zsuzsibuvar 2013.05.20. 13:05:14

@gyalog.galopp: upsz, a meleg szora ezek szerint ugyanaz a sors var, mint a gay-re, ami meg otven eve is siman csak annyit jelentett, h boldog, vidam, elegedett, mara meg ugye... :P
Igen hujek vagyuk mi emberek :/

NLTom 2013.05.20. 20:24:55

Ennyiszer még sehol sem idéztek..... :) Ne haragudjatok! Be kell vallanom....hogy: ...homofob vagyok... Csak szegény állatokra ne huzzuk rá a homoszexuális és "homofil" fogalmakat.
A patkányos kisérletben nem olvastam még hogy azonos nemü párok is szaporodtak volna abban a koloniában és kisérletben. De ha orrom alá "dugja" valaki, elfogom olvasni, s nem fogok előle elzárkózni, vagy tiltó listára tenni... hátha okosodhatok belőle...Búcsúzásul: Imádom a meleg csirkéket!!! :)))

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.05.20. 23:07:16

@NLTom: "Csak szegény állatokra ne huzzuk rá a homoszexuális és "homofil" fogalmakat."
Na ezzel viszont egyetértek.
Nagyon furcsa emberi viselkedésformákat is meg lehetne magyarázni "mert a természetben akad rá példa" felkiáltással, csak épp nem minden ugyanaz, ami elsőre nézve felületesen annak látszik.
Szóval oké, hogy a botsáskák így, a fekete özvegyek úgy, fürkészdarazsak tiszta horror, de mi emberek vagyunk, teljesen felesleges a példálózás.
Ez kicsit erőltetett, egyszerűen el kell fogadni, hogy van, ki tudja miért. Egyébként meg biztosan sok ember homofób akár rossz tapasztalat miatt is, de ez a rossz tapasztalat valószínűleg nem az volt, hogy ötszáz homoszexuális az utcán bántalmazta. tehát ilyen alapon nagyon sok ember utálhatná a nagybácsikat, zenetanárokat, uralkodó típusú bölcsődei gondozókat, (márpedig rájuk mint személyre emlékezik az, akinek rossz élményt okoztak, nem pedig csoportra) szóval inkább hagyjuk.:)

De az érdekelne, hogy a természetnek vajon mi célja lehet azzal, hogy az egynemű állatok így viselkednek? Színtisztán etológiai szempontból.

gyalog.galopp 2013.05.22. 08:40:17

@NLTom:
Bár szerintem túlreagálták a " homofób" véleményedet, de azért aranyos, ahogy az állatok becsületét próbálod védeni.
Afrikában egy majom fajta olyan szexuális életet él, amire a promiszkuitás kifejezés is eufemisztikus lenne. A szexuális életük olyan pornográfia, ami az emberek körében már a megtekintés szintjén is büntetőjogi kategória.

Nem tudok galambul, fogalmam sincs mit turbékolhat egymásnak két tojó, de tartok tőle, csak azért nem lépnek túl ezen, mert a technikai lehetőségeik korlátozottak, a kreativitásuk pedig az agytérfogatuk alapján még korlátozottabb.

@Rosa Rugosa:

Én arra a véleményre hajlok, hogy nincs homo, meg hetero szex, hanem szex van, ami eredeti funkciója szerint a szaporodást szolgálja, és hogy ez kívánatos legyen az egyedek számára, hát jókora örömforrást és ennek igénylését is biztosította hozzá a természet.

Aztán tudatosan, vagy véletlenül egyes egyedek rájöttek, hogy az örömforrást el lehet érni szaporodás és annak minden nyűgje nélkül is.......

@zsuzsibuvar:
Valószínűleg én is fóbiás vagyok, vannak dolgok, amelyek, ha elérnek egy bizonyos tömeget, akkor kezelhetetlenné válnak, a végeredmény káosz és agresszió.
A homokozás nem fogja megoldani a túlnépesedést. A a tények az mutatják, akár évezredekre visszamenőleg, hogy a fejlett, kifinomultabb társadalmakban terjed, amelyek már veszítik innovációs, önvédelmi képességüket.
A népesség szaporodása viszont ennek pont az ellenkezője. ( lásd patkánykísérlet)

Barack 2013.05.22. 13:57:24

@zsuzsibuvar: Szerintem ne reagáld túl. Elmondta a véleményét, méghozzá egyáltalán nem alpári stílusban. Ráadásul biológiai adatokkal alátámasztva. Ez szerintem még simán belefér. (Az homók elleni utálkozás egyik alapvető tényezője amúgy pont ez a heves reakció az őket pártolók részéről. Hogy már őszintén, de finoman sem --- szinte egyáltalán sehogy sem szabad róluk beszélni. Csak abban az esetben, ha abszolút pozitívakat mondd az ember.)

A túlnépesedésre legfeljebb, akkor lenne megoldás a homoszexualitás, ha Kínában és Indiában kötelezővé tennék :D De hogy ez a "divat" csak a fejlett országokban terjed, úgy épp kontraproduktív, hisz a nem szaporodó "nyugati" családok helyett majd szaporodnak a harmadik világbeliek, de már a nyugatiak "szaporodási területén".

Abszolút privát vélemény, s remélem ettől még nem leszek (-a szemedben, mert amúgy nem vagyok az) homofób: A meleg szó kisajátítása engem is iszonyatosan zavar.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2013.06.03. 15:49:45

Ez a téma nem hagyott nyugodni, főképp, hogy a sors furcsa fintoraként egy iratkupacban, amit próbáltam rendbe tenni, rábukkantam édesapám egy írására. Sajnos ő már régóta nincs velünk, de azért néha ilyen váratlan módon is közénk kerül. Szóval ő írt novellákat és az iratkupacban egy négybe hajtott kéziratában írta a következőt:

"lányom: vigyázni, tolerancia, lehet fej-fej mellett kapálni a szőlőt, lehet soronként közösen szonetteket írni, mindkettő ritka és hülyeség,
tehát: óvni a másikat, ami ha kölcsönös, neked is védettséget ad."
süti beállítások módosítása