Tyúkban főtt tojás?
2012. november 08. írta: Rosa Rugosa

Tyúkban főtt tojás?

Ismét elfogtam egy levelet, aminek nagyon örültem!

Szia Éva! 
Az lenne a kérdésem, hogy EZ MI!?!?! :D 
Múlt héten találtam, azóta nyomozom és nem tudok rájönni. A körülmények is eléggé összezavaróak. Röviden: Van két letojt tyúkom. Ők szépen rendesen tojogatnak a kijelölt fészekbe. Éjszakára, pedig a kis "home made" ólacskában alszanak. Azon kívül meg van két fiatal pipim, akikről nem tudom pontosan mennyi idősek, de júniusban kerültek hozzám még pihéskésen. Ők meg egy tárolószerű, másik helyen alszanak. Elvileg esélyes, hogy az egyik pipim nagylány lett és ez az első "jele". Elsőre simán erre gondoltam, de aztán elbizonytalanodtam. A "tojást" ugyanis a nagyok óljában találtam. Nincs kizárva, hogy a kicsik is bemenjenek, de nem szoktak :D A nagyok viszont tudják hova kell járni tojni és amúgy is szép, 65-75 grammos tojásokat szoktak adni. Csak tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a "tojást" ilyen "FŐTT" (!) állapotban találtam. Nem én főztem meg! Túlságosan nem aggódom. Ha a kicsi tojta, akkor majd belejön gondolom idővel, ha a nagy, akkor meg csak nincs baja. Nem akarom túlspirázni, de nagyon érdekelne a megfejtés :) Hátha te olvastál, hallottál, láttál már hasonlót. Köszönöm ha megtisztelsz válaszoddal. 
I.M.

tojáska.jpg

Ha bármi okosat tudtam volna mondani, igazán nem tartottam volna vissza!

De még az életben nem hallottam ilyenről.

Talán ti tudtok valami okosat!

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr394896206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsi_buvar 2012.11.08. 09:23:42

Fott tojast tojo tyuk, vilagszam :DDD
Ha a tovabbiakban is ilyeneket tojik az buli, megsporolod a fozest!

Espelette 2012.11.11. 20:48:54

Ilyesmirol meg en sem hallottam, kicsit utananeztem a tojasok koreben elofordulo anomaliaknak, de nem talaltam semmit. Mindenesetre nagyon furcsa.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.11.14. 21:21:38

Teljesen olyan, mint ha még egy kis sonka is lenne a sárgája körül.
Annyit gondolkoztam, mi lehet ez.
Lehet belázasodott a tyúk, aztán a fehérje nem bírta?:)

csíra 2012.11.19. 21:40:41

Viccen kívül mondom, hogy valamelyik neves egyetemi oktatónak lehetne küldeni a képet és a kérdést. Mittomén, például a debreceni Agráron tutira foglalkoznak kifejezetten baromfiakkal.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.11.29. 10:14:11

@csíra: Jó ötlet!
Megpróbálom elküldeni pár helyre, hát ha valaki látott már ilyet.

könyvbolond_konyhatündér 2012.12.16. 19:22:22

Szerintem ez egy rosszul fejlődött tojás, tegnap nagyon hasonlót bontottam ki a levágott tyúkból, volt benne néhány kisebb, és egy féltojásnyi méretű kemény, ehhez hasonló, igaz, volt rendes tojás is. Ezeket általában nem tojják meg, bent maradnak, én úgy tapasztaltam öregebb tyúkokban gyakori.
süti beállítások módosítása