Hosszú hétvége – távol a tyúkoktól
2011. október 10. írta: Rosa Rugosa

Hosszú hétvége – távol a tyúkoktól

 

Ez a poszt most csak szőrmentén érinti a tyúkokat.
Pénteken elutaztunk all family egy hosszú hétvégére. Szép volt, jó volt, az ország északi részén verőfényes napsütés, gondtalan punnyadás.
 
Hazajöttünk, először a kutyát kerestük. Sehol.
Aztán éktelen nyivákolást hallok a kutyaólból. Volt itt akkora eső, hogy a kutyaól megtelt vízzel. Ami nem lenne olyan nagy gond, csak épp ott tanyázott anyamacsek négy kiscicával. A kismacskák bőrig ázva, de úgy, mint ha vizesvödörbe mártogatták volna őket. Tiszta hidegek voltak, már nem tudtak mozogni sem, az egyik már el is pusztult. Gyorsan bevittem őket a lakásba, elkezdtem hajszárítóval melegíteni őket, mozogni sem tudtak, mint egy fadarab úgy feküdtek.
Na végre előkerült a kutya is, sajnos egy másik társaságában. Aki már két hete itt kóborol. Most kifigyelte, hogy üres a kert, hát beköltözött. Rút mint a bűn, ráadásul nőstény –hamarosan én leszek az ivartalanított kutyák védőszentje, már annyi nőstény kutyát megtámogattam…- és el kéne zavarni, mert semmi szükség rá. Épp egy hete kint az utcán kapta el az egyik tyúkomat, de akkor rákiáltottam és elengedte. Végül is a hétvégén egyet sem evett meg, pedig megtehette volna (de jó, már az érdekében kampányolgatok magamnál).
 
Tyúkok szétszéledve, kimentem megszámolni őket, nagy nehezen előjött tíz. Már lemondtam a többiről, de aztán elkezdtek a hangomra -meg a kukorica hangjára, amint az etetőben koppan- előszállingózni, megvannak mind, pedig már nem reménykedtem. Két tyúkot a ládában találtam meg szétterülve, nem semmi baj, ezek már megint kotlani akarnak, jól kivettem őket, ne hülyéskedjenek már velem.
Most egy darabig nem utazunk, azt hiszem…
 
Itt lesznek a fotók - majd valamikor dél körül, mert persze a fényképező is lemerült - de legalább megvan.
 
A macskák már jól vannak - bent a meleg lakásban, de jó... már csak az egyéves támadásait kéne túlélniük.
 
 
 
A nőstény rettenet...
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr363290736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barom-fi 2011.10.10. 11:00:34

Szia! Már egy ideje olvasom a blogodat, nagyon tetszik (főleg a tyúkjaid életéről szólók). Irigyellek, hogy a tieid kotlani akarnak. Nekem most tavaszig csak tojóhibridjeim voltak, azok szuperül tojnak, de kotlani eszükbe sem jut. Most vettem kendermagosakat (fehéresek), hátha majd azok tavasszal... Te honnan szerezted be a magyar fajtát?

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2011.10.10. 11:49:48

@barom-fi: Szia! Én egy ismerőstől vettem, aki rendel tenyésztojásokat és azokat kelteti rendelésre. De Gödöllőn van törzstenyészete a magyar fajtának. Mondjuk szerintem az enyémek sem "tiszták", mert az enyéim között is van pár olyan színű, ami hivatalosan nem lehetne. A jövő hétre megpróbálok összeszedni infót a tenyésztőkről!

barom-fi 2011.10.10. 11:52:34

@Rosa Rugosa: Köszi a választ. Szuper lenne, ha össze tudnál hozni valami mini-adatbázist. A gödöllői génbankot én is láttam a neten, de nem tudom, ott lehet-e venni.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2011.10.10. 12:01:53

@barom-fi: Azt én sem tudom. Kikérdezem azt is, akitől én vettem, megpróbálok körülnézni máshol is.
Az az igazság, hogy pont ez az a dolog, amit nem lehet csak egyszerűen úgy megtalálni, hogy rákeresel a gugliban.:) Sokan szerintem nem is találhatók meg a neten a tenyésztők közül, vagy csak nehezen. Pl. akitől én veszem, ő sem.
De majd igyekszem.
És várom az olvasók infóit is, ha valaki tud tenyésztőt, ne tartsa magában!:)

hunnybunny 2011.10.10. 14:24:49

Nem is csunya az uj kutya!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2011.10.10. 15:45:05

Gondolod...?:D
Esetleg egy jó nevet tudsz?
A nagyfiam azt mondta, legyen Gollam.:D
Szegény kutya.:(

hunnybunny 2011.10.12. 11:05:11

@Rosa Rugosa: Akkor inkabb Frodo, olyan artatlan kepe van. ;)

Ezt meg tegnap lattam a tv-ben:
www.thehappyegg.co.uk/happy-eggs-in-the-media.html

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2011.10.13. 11:10:51

@hunnybunny: Az egyik videot nem tudtam megnézni.:(
De a másikon... szerencsés pipik, akkora nagy szép zöld fűben!:)
Jaj, az a kutya, á, sehogy sem jó, majd még írok róla. Asszem megpróbálok gazdát keresni neki.

hunnybunny 2011.10.14. 11:32:33

www.youtube.com/watch?v=YliSWQItRXk&feature=related
Talan ezt nem jatszotta le.

Remelem sikerul gazdat keresni neki, ha vegkepp nem maradhat! Macsakak hogy vannak?

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2011.10.15. 18:58:04

@hunnybunny Igen, most megnéztem... zene Vangelis (?):D Jók a videók! Csirkepártiak.:D
Hát, kutya még él, etetgetem, de inkább lepasszolnám valakinek. Macskák szuperül, 3 hét múlva költöznek az új gazdihoz -ha addig egyik sem gondolja meg magát-, macskamutter meg nem akar több kiscicát - szerintem...:D
süti beállítások módosítása