Kakasnő a pszichiátrián
2017. január 23. írta: Rosa Rugosa

Kakasnő a pszichiátrián

Létezik Magyarországon egy különleges gyűjtemény, ami pszichiátriai betegek műalkotásaiból áll. A gyűjtemény egy részét  a pszichiátriára került művészek munkái teszik ki, de őriznek alkotásokat egyéb hírességektől is, például Matuska Szilvesztertől, a biatorbágyi viadukt felrobbantójától is.

A figyelmemet egy furcsa (az összes furcsa) kép ragadta meg, ahol egy férfi a delírium tremens állapotában a felesége nyakát akarja elvágni, mert azt hiszi, hogy kakas.

A nő ábrázolásában érdekes, hogy a teste ugyan emberi, de a kakasokra jellemző faroktolla van, a feje ugyanakkor jellegzetes tyúk fej, nem pedig egy kakasé. 

kakas_1.jpg

Hirling Bálint fotója

Az alábbi cikkre kattintva olvashattok a témáról bővebben, illetve több megdöbbentő képet is láthattok.

Agyon kellett lőnöm a kollégámat

A beteg meggyógyulhat, az orvos soha MTA

Ha minden igaz, a kiállítás az alábbi helyen és időpontokban tekinthető meg:

Cím: 1067 Budapest, Teréz körút 13., nyitva szerdán és pénteken 10-14 óra között, időpont is egyeztethető, az alábbi linken található telefonszámokon.

MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr2212132201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szelepajtás 2017.01.29. 11:15:12

Annyira jó ez a blog, hogy öröm olvasni. Gratulálok hozzá :)
süti beállítások módosítása