Tyúk altatás
2017. január 21. írta: Rosa Rugosa

Tyúk altatás

Egy vidéki rokonunk mesélte, aki tanyán nőtt fel, hogy kedvenc szórakozása volt a tanyasi iskola előtt a tyúkok altatása. Az iskolához tanítói lak is tartozott, ahol voltak tyúkok, és mivel az alföldi tanyavilág kellős közepén állt ez az iskola, nem igazán kerítettek a tyúkoknak, ott kapirgáltak naphosszat az iskola környékén.

Az említett rokon, miután az iskolát kissé unalmasnak találta, az állatokat viszont igazán szerette, emellett értett is a nyelvükön, azzal szórakoztatta a társait és tanítóját, hogy a tyúkokat szépen elaltatta, majd az iskola lépcsőjére tette szép sorban, egymás mellé, olykor szétszórva, mint ha ragadozó garázdálkodott volna.

Visszaemlékezéseiből úgy tűnik, a tanító nem igazán értékelte pozitívan ezt a mutatványt, de ez nem szegte kedvét, sőt, talán inspirálta is.

Találtam több videót, ahol különböző módszereket látunk a tyúkok hobbiszerű altatására. Ki lehet próbálni. :)

Emlékeztek még a posztra, ahol az egyik olvasó belinkelte egy kíméletes vágás videóját? Talán az is a tyúk altatásán alapul.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr2312130389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása