Kicsit másképp
2017. január 01. írta: Rosa Rugosa

Kicsit másképp

Több mint másfél éve nem jelentkeztem - leszámítva az újévi újrakezdős próbálkozást. Annyi minden történt, be kell vallanom, az országban és a világban történt dolgok elkedvetlenítettek, elkedvetlenítenek ma is. Úgy éreztem és érzem valahogy ma is, nincs helye a tyúkokon örömködni, miközben -számomra- elborzasztó fordulatot vesz minden körülöttünk

Az oldalamat szerintem egy éve nem néztem meg, az utolsó bejegyzés óta. Úgy gondolok rá, mint egy eldobott, magára hagyott szép növényre, amit nem öntöz és táplál, aki felnevelte.  Kicsit meg is fáradtam sok mindenben és eltűnt a lelkesedésem is. Pedig mindig éreztem, hogy ez másokat is inspirált, mert annyi jó dolog gyűlt itt össze az aktív és lelkes olvasók által.

Ahogy visszanézem a bejegyzéseket, a tyúkok fotóit, atyaég, az a kedves kakas hol van már -megettük. Vagy bármelyik. Azt hiszem lesz egy-két jellem, akire röviden visszaemlékezem majd így pár év távlatából. Ahogy a képeket nézem, vannak itt nagy öregek is, igazi túlélők, akik ma is koptatják az udvar porát.

Az a lényeg, mégis megpróbálom újraéleszteni az oldalt. Csak a magam örömére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr7512081125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peva 2017.01.01. 12:47:48

Jaj de jó, hogy visszatérsz!
Az elborzasztó fordulatok mindnyájunkat elkedvetlenítenek, de azt hiszem ilyenkor a befelé fordulás segít picit. A család, ha meg tudjuk őrizni, no meg a tyukok, akik nálunk még mindig időnként amortizálódnak a kutyáink által. Sok mindenféle veszteség után végülis megmaradtunk.
Eddig.
Boldog új éévet (hátha változik valami) és fel a fejjel!!

Donkey Hote 2017.01.01. 21:14:33

Nagyon hiányoztál, Éva!

Tudom milyen érzés csak úgy, muszájból, posztokat írni. Visszanézve az általam írott, kedvetlen posztokat, talán jobban jártam volna, ha addig is alszok. Nagyon remélem, hogy az a láng még nem aludt ki. Tudd, hogy mi mindig itt voltunk és leszünk is veled, a bloggal. Hisz elég sok mindent köszönhetünk neked, meg amellett, élvezetes olvasni az írásodat. Én bízom benne hogy tényleg visszatérsz és bízom benned is!

Egy lelkes olvasód / rajongód
Dávid :)

vgabriel 2017.01.03. 16:20:00

Bár nekem sajnos elérhetetlen távolságba került a tyúktartás, mégis imádom a tyúkokat és minden fellelhető tudást elolvasok róluk. Kincs ez a blog, vétek lenne örökre abbahagyni! Örülök, hogy folytatni szeretnéd! :)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2017.01.04. 13:41:09

Ó, nagyon kedvesek vagytok, már csak ezért megéri. :)
@vgabriel: Mi az az elérhetetlen távolság?

@peva: @Donkey Hote: Köszönöm nektek is. :)

vgabriel 2017.01.05. 12:04:14

@Rosa Rugosa: Egy lakásban lakom albérletben. Itt nem szokás tyúkot tartani. :(

Zsolt Mohos 2017.01.05. 16:04:07

@Rosa Rugosa: Szia!
Már csak azért se add fel ezt az oldalt, mert a kezdő tyúktartók, mint pl én ezt tartják a bibliájuknak. Röviden: 4 éve vidékre költöztem, azóta terveztem a tyúkok tartását, mint egykori falusi gyerek. Vagy 3 szor elolvastam az összes bejegyzést, kommenteket, mindent amit itt találtam. 2016 tavaszán kocsibeálló építésével együtt megépítettem a tyúkudvart (ólak megvoltak). 2016 május 31-én vettem 30 előnevelt kendermagost. Szépen gyarapodtak, fele kakas lett, persze levágtuk majdnem mindet. Életemben először kellett gyilkolnom ilyen jószágot, hát az első 3-nál remegett a kezem. Azóta már rutinosabb lett az ember. Általában hetente pár órára kiengedem őket kapirgálni a vizslám nagy örömére, aki kísérgeti és terelgeti őket szépen az udvaron. Múltkor hazaértem ott vonyított a tyúkudvar mellett, hogy engedjem ki őket :)
Október óta szépen tojnak, napi 3-14 között, de most is ilyen hidegben 7-8 az átlag. Azért ilyen szép a hozam, mert reggel 1 órát világítok nekik.
Mostanában elkezdték egymás tollát csipkedni, pedig tojáshéját visszaetetem, már ilyen fehér port is kavarok a darájukba, nem zsúfoltan vannak, hamuban fürödhetnek, naponta kapnak szemeset is szétszórva, hogy ne unatkozzanak, plusz még jolovitot is kapnak. Mást nem tudtam kitalálni, mint naponta tépek nekik a fagyos fűből egy vödörrel. Csendesebbek és nyugodtabbak lettek tőle, a tollcsipkedés intenzitása is csökkent, most már nem a hátukról csípik a tollat, hanem oldalról. Most a leszarom fázisban vagyok, amíg ilyen szépen tojnak, addig nem kell pánikolni.
Na mégsem lett rövid... Szóval már csak azért is írj, mert ez sok kezdőnek segít.
Köszönettel,
Mohos Zsolt

zellerlevél 2017.01.22. 17:25:59

Várom a bejegyzéseket.
(Én is itt keresek először, ha valaminek utána akarok nézni.)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2017.02.13. 06:52:41

Most láttam, hogy te is blogolsz! :)

Szurujjas 2017.03.15. 22:16:21

Üdvözletem Éva!
sokat olvastam a blogot, végül 4 kacsagyermek mellé '16.08.27-én jott a mi falkánk. 9+1, azaz Rudi. Végül a XVI. kerületből Avicolor kettőshasznú jercék jöttek, úgy 14-15 hetesen. Nem bántam meg, szép nagy tyúkok is lettek közöttük, pirosak, Rudi csodaszép.
Október elején jött az első tojás, gyakorlatilag megállás nélkül, még -20 C-ban is volt 4-6 tojas naponta.

Persze bosszúskodtam is, a zöld hajtásról nevelt babérmeggyeknek lőttek szinte, de a lányaim öröme mindent megért. Köszönöm a hasznos írásokat
es visszatérő olvasóként örülök, hogy tovább folyik a verkli :-)
Üdvözlettel:
Jimmy (Jy)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2017.03.21. 18:40:15

@Jy: Örülök, hogy lettek tyúkok is. :) Ha van kedved egy képes beszámolóhoz, akkor írj. :D
süti beállítások módosítása