Adjon Isten minden jót!
2014. január 01. írta: Rosa Rugosa

Adjon Isten minden jót!

Röviden ennyi, ami eszembe ötlött a jövőről.

Furcsa egy év volt az ide. Tele intő jelekkel, olykor rossz, nehéz, szomorú, de mégis, előre mutató történésekkel. Sok minden változott, nem bánom. Nincsenek újévi fogadalmak, de az biztos, hogy számomra, számunkra egy újfajta élet vette, veszi kezdetét.

Tudtátok, hogy a néphagyomány szerint amit elsején csináltok, azt fogjátok tenni az egész évben?

Úgy legyen! 

A tyúkjaink ebből a szempontból bizakodással töltenek el. Mivel nyár végén, ősszel szinte nem tojtak semmit, levágtunk néhány öreg harcost. Azót valahogy megtáltosodtak (ez írható a tojótáp és a vedlés befejezésének a számlájára is). Igen, elkezdtem adni nekik egy kevés tojótápot. Úgy voltam vele, hogy nem akarok 20 tyúkot a semmiért tartani, mst pedig van napi 5-6 tojás, pedig az év legsötétebb napjait éljük!

Nagy terveim vannak a tyúkokkal, a tyúkudvarral, remélem lesz lehetőségem arra, hogy egyszer végre azt tehessem amit igazán szeretek és nem csak lopott perceim lesznek arra, hogy a tyúkokkal, a blogommal foglalkozhassak.

Ti mit vártok ettől az évtől?

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr535718948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsurzsenka 2014.01.03. 01:47:09

Megijesztettél. Egész nap punnyadtam, trollkodtam, és népneveltem a petárdázással kapcsolatban a neten, január 1-én. Hajajjaaj!

Remélem neked jobb volt a nap, és boldog új évet kívánok! Meg sok-sok tyúkos bejegyzést!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2014.01.07. 08:14:01

@zsurzsenka: Én úgy vettem észre, hogy a kutyákon kívül más állatot nem különösebben izgat a petárdázás, tűzijáték. Rozi a kecske békésen feküdt, a ló falatozott. Mi is lőttünk párat, csepp volt a tengerben, a gyerekeknek meg tetszett.
Beengedtük éjszakára a kutyákat, durva volt másnap a nappali takarítása, miután a komondor lerakta hordalékát, kb. 3 szemétlapátnyi homokot söpörtem össze utána, eléggé lehangoló volt.
süti beállítások módosítása