Kakas kopasztotta tyúkok
2013. május 04. írta: Rosa Rugosa

Kakas kopasztotta tyúkok

Ezt a levelet egy kedves Olvasó írta, remélem más számára is hasznos, tanulságos lesz!

Kedves Rosa Rugosa!
Rögtön a lényegre térek. Egyévesek lettek a tyúkjaink, eddig nagyon szépek voltak. Tíz tyúk, három kakas, sejtettük, hogy nagy a kakaslétszám ennyi tyúkra, de olyan szépek voltak, sajnáltuk levágni őket. Aztán kezdett a tyúkok háta kopaszodni, így fájó szívvel megváltunk kettőtől. Kb két hónapja már csak egy teljesítette szorgalmasan a kötelességét (túl jól), és a napokban észrevettük, miután melegedett az idő, és emelgették a szárnyaikat, hogy rémesen varas az oldaluk.
Amikor tojózta őket, letaposta a bőrt róluk a sarkantyújával,(tollak híján) így fájó szívvel, de tegnap levágtuk. Reméljük, hamarosan visszatollasodnak a tyúkocskák, később majd beszerzünk egy kakast is.
Küldök néhány képet is, ha gondolod használd fel a blogodban talán mások is okulnak belőle.
Üdvözlettel: Marika
Itt az egyik "pórul" járt pipi
kopasztottyuk.JPG
ezen a képen a bűnjel van
kopasztottyuk1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr55261150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hentesmester01 2014.02.23. 10:58:00

Ha ilyen helyzetbe kerültök , és nem akarjátok levágni legközelebb akkor idejében észrevett hasonló sérülések a seb összevarrásával nagyon jól gyógyulnak. persze megfelelő fertőtlenítés , és sebkezelés mellett. nem kell nagy dologra gondolni elég a házi cérna, tű , és egy fiola betadin.

zsuzsibuvar 2014.02.23. 11:10:33

@hentesmester01: huhh, itt kellett volna kerdeznem. Rokatamadas utani serulest kellett kezelnunk nemregen, de mi csak letapaszoztuk, azzal h ha begyogyul jo, ha nem, akkor levagjuk szegeny tyukot. Begyogyult, egeszen elkepeszto modon, hiba nelkul. Eszembe sem jutott, h meg is muthetnem szegenyt.
Amugy a sebkezeles ugy zajlott, h a konyhaasztalt megszortuk napraforgomaggal, a tyuk feje azzal foglalkozott, a centimely sebeket a hatan meg kezeltuk bekeben, ra se bagozott mi tortenik a csoren tul. Egeszen szurrealis elmeny volt.

hentesmester01 2014.02.24. 12:03:13

KICSIT ABSZURD , HOGY MINDEN FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS NÉLKÜL KELL ILYET CSINÁLNI. A MÉG NAGYOBB FERTŐZÉS , ÉS FÁJDALMASABB SEBEK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN KELL CSELEKEDNI. A TAPASZOS MEGOLDÁS IS JÓ LEHET, VISZONT MÉG NEM PRÓBÁLTAM . ÖSSZEHÚZÓS TAPASZT HASZNÁLT , VAGY SIMÁT ? EXTRÉMEBB ESETEM A PULYKÁVAL TÖRTÉNT. LENYELT EGY CSUTKASZÁR DARABOT AMI KERESZTBE FORDULT A BEGYÉBEN. ENNI NEM TUDOTT ÚGYHOGY VAGY VAGY ALAPON KIVETTEM A BEGYÉBŐL. AMINT BEFEJEZTEM AZONNAL EVETT IVOTT SEMMI BAJ NINCS VELE AZÓTA SEM.
süti beállítások módosítása