Mozidélután a tyúkudvarban - Csak kakast ne!
2012. december 16. írta: Rosa Rugosa

Mozidélután a tyúkudvarban - Csak kakast ne!

Régebben meséltetek arról, hogy a világ több országában a hatóságok kimondottan engedékenyek a haszonállatok tartással kapcsolatban, de sok helyen a kakas a tiltott állat.

Eddig nem nagyon értettem miért, de azt hiszem, ha ilyen kakas lenne a szomszédunkban, én is csak az első pár napban nevetnék őszintén...

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr344896927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lénárdorsi · http://lenardorsi.hu 2012.12.17. 08:04:30

Biztos ismeritek az idevonatkozó szakirodalmat Pettson és Findustól: moly.hu/konyvek/sven-nordqvist-ki-az-ur-a-haznal
:D

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.12.17. 18:05:51

@lénárdorsi: Uhh, Caruso a kakas, micsoda név! Felkerült a listámra!
Bár a gyerekek most a "Kakasi szenszej"-ért lobbiznak, csak az a baj, hogy amelyiket elnevezhettük volna, azt megette a kutya.

lénárdorsi · http://lenardorsi.hu 2012.12.17. 21:32:38

@Rosa Rugosa: Nekem ez a kedvenc gyerekkönyv-sorozatom. Az a fajta, amit szülőként sem unok meg, még ha többször is olvassuk. A többi kötetét is szívből ajánlom!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.12.17. 22:07:44

Én is szeretem!
Először vagy 10 éve láttam a mesefilmet, nagyon tetszett! Igazi újdonság volt a mai kínáltban, szellemes, humoros és felnőttek számára is kimondottan élvezhető.

lénárdorsi · http://lenardorsi.hu 2012.12.18. 09:36:23

@Rosa Rugosa: ...és Nordqvist ráadásul a tyúklélek nagy ismerője. ;D A mi tyúkjaink teljesen olyanok, mint az öreg Pettsonéi. Kíváncsiak, buták és hebehurgyák. :D

redrabit 2012.12.19. 21:00:14

Sziasztok :)
Ép ma reggel nevettem jó nagyot, mert kukorékolási párbaj volt a környéken. Szinte órákig tartó hangharc volt . Már potyogtak a könnyeim :)
A szomszédban lakó kakas ép a nászindulót kukorékolja nap mint nap ...ezen muszáj vihogni mindig...
Viszont ezen a filmen szereplő donhuánt nem lehet túl überelni :)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.12.22. 07:56:31

@redrabit: Tavasszal nálunk is van hangzavar... olyankor több helyen is vannak tyúkok, kakasok.
A mieink meg azt csinálták, hogy az egyik a kert egyik végében, a másik a másikban üvöltött.
Szerencsére normális kakashangon.:D

gotami 2013.01.18. 12:37:12

Négy felnevelt és megtartott áprilisi kendermagosom közül az egyik kakas. Szép, nagytermetű, vörös tarajos. Kakasságát a legnagyobb férfiassággal ellátó! A "csajokkal" soha nem vonulnak be a "pipipalotájukba", mindig az ülőrúdon éjszakáznak. November közepén kezdte el az igazán egetverő kukorékolását. Minden nap negyed ötkor már mondta a magáét, hősies kitartással. Jobbról-balról idős nyugdíjasok laktak mellettem, kedves puhatolózással érdeklődtek, hogy meddig lesz ez a hajnali ébresztés. Abban biztos voltam, hogy Kriszt én le nem vágom! A megoldás az lett, hogy a barátnőm apósa vidéki ember lévén, szép baromfiudvarába fogadta a kiskakast. Ő örült az új vérvonalnak, Krisz meg sok szép tyúkocska között kakaskodhat tovább. Mi és a szomszédságunk meg aludhatunk reggelig!
süti beállítások módosítása