A tyúk és a leves
2011. augusztus 08. írta: Rosa Rugosa

A tyúk és a leves

 Tehát etetgettem a tyúkjaimat, kapnak reggel és este egy fangli kukorica-kukoricadara-tojótáp kombót, a kakasokat meg eszegettem. Nagyon szép a húsuk, finomak, erről írtam is egy kajás posztot az ÁÁ-ra.

 http://atmenetiallapot.freeblog.hu/archives/2011/06/27/En_igy_fozok_ketezerbol/

Ilyen színe van egy rendes húslevesnek (jó, jöhet a firka, én zöldségimádó vagyok, azért nincs a tányérban hús, de a többiek úgy is felfalják -de lehet mire ezt lefényképeztem már fel is falták. Mi kell hozzá? Só, bors, 1-2 szegfűszeg, zöldség, na meg tyúk. Olyan, amelyiknek ilyen szép sárga zsírja van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most már összesen csak 14-en vannak, 3 kakas és 11 tyúk. De hamarosan érkezik még negyven!!! delikvens. Ők amolyan fazékba vágyakozó fajták lesznek, úgy érzem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tyukudvar.blog.hu/api/trackback/id/tr523100277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

binokular1 2012.09.21. 00:31:04

Valóban ilyen színe van a tyúkhúslevesnek, nagyon szép. Mivel nem tartok tyúkot, csak ritkán jutok igazihoz. Az ábc-s tyúk íze nem hasonlítható hozzá. Felsorolom, mit teszek a levesbe ízesítőnek: sárgarépa, fehérrépa meg a zöldje, zeller, vöröshagyma, egész bors, babérlevél, só. Ennyi fűszer megadja a lé aromáját meg a hús zamatát. Persze mindenki másképp csinálja... Ja, meg bele a cérnametélt vagy az apró csigatészta egy kis húslevesben kifőzve. Jó étvágyat!

könyvbolond_konyhatündér 2012.09.21. 19:16:22

Az enyémbe még megy karalábé, ha kapok akkor pasztinák, kelkáposztalevél, vagy kelbimbó, estleg karfiol, szárított gomba, zellerzöld, lestyánzöld, szárított lestyángyökér, szárított zöldség, kurkuma. Lehet, hogy még más is, de nem jut eszembe most. Viszont babérlevelet nem teszek bele.
süti beállítások módosítása